Startsida / Inlägg

Melodifestivalens silly season 2022 går mot sitt slut – jobbigt när man har fel

av Tobbe Ek

Woohoo, schlagerbloggen är tillbaka. Varför då, undrar ni? Jo för att Melodifestivalens silly season går mot sitt slut för säsongen och transferfönstret snart stänger. Mer info kommer i ett nytt blogginlägg snart.

De senaste nyheterna vi publicerat om tävlingen är att SVT väldigt gärna vill ha med Omar Rudberg, och nu pekar ännu mer på att han faktiskt kommer vara med, men jag har ännu inte lyckats få det bekräftat till hundra procent att det är så.

Omar Rudberg Foto: Lotte Fernvall

Däremot verkar min rapportering om William Segerdahl vara felaktig.

Jag hade källor som sa att han var klar, men nu säger andra källor att det nog inte stämmer. Och dessutom har han ju tillbakavisat det själv i både direktmeddelanden till mig och i sina sociala medier.

William Segerdahl Foto: Naina Helen W Jåma

Det är alltid jobbigt att ha fel, det påverkar Aftonbladets och min trovärdighet och jag behöver tänka över vad som gick fel i den publiceringen. Är det källor som tror sig veta saker som inte stämmer, eller lyssnade inte jag tillräckligt noggrant på vad de faktiskt berättade för mig?

Vid nästa publicering om nya artister, (ja, det kommer fler såna snart) har hans namn i alla fall plockats bort från listan över klara akter.

Anton Ewald Benjamin Ingrosso christer björkman Danny Saucedo eric saade esc Henric von Zweigbergk John Lundvik Lina Hedlund Lisa Ajax loreen melodifestival Måns Zelmerlöw norge Oscar Zia Robin Bengtsson ryssland sanna nielsen schlager zweigbergk
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Joel Holmgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB