Startsida / Inlägg

Receptvecka!!!

av Annika Sjöö

Hej kära läsare!

Det är många som undrat vart alla mina low carb och GI recept har tagit vägen. Eftersom jag tidigare bloggade på amelia så fanns ju de flesta av mina recept där, men därför tänkte jag passa på att delge er mina allra bästa low carb/GI recept under denna vecka!

Jag startar med två fantastiskt goda muffinsrecept i low carb/GI- style – hasselnötsmuffins och äpplemazariner! Hoppas du gillar dem!

Äpplemazariner/muffins

Du behöver:
2 dl mandelmjöl
0.5 dl agavesirap
1 ägg
1 äpple

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mandelmjöl, agavesirap och ägg och rör om. Skala äpplet och hacka det i småbitar. Rör ner i blandningen.
Klicka ut i mazarin eller muffinsformar och grädda i ca 15 min.
Strö gärna lite kanel över dem!

Hasselnötsmuffins

Du behöver:
250 g hasselnötter
150 g smör
4 ägg
1 dl sötin/sukrin
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
1 tsk vaniljpulver

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret och låt svalna. Mal nötterna i en mixer till mjöl.
Vispa ägg och sötin/sukrin fluffigt. Blanda ner mjölet och övriga torra ingredienser.
Häll i smöret och vispa allt fluffigt.
Klicka i ca 20 muffinsformar. Grädda i 15 min!

Kram Annika

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB