Receptvecka!!!
avHej kära läsare!
Det är många som undrat vart alla mina low carb och GI recept har tagit vägen. Eftersom jag tidigare bloggade på amelia så fanns ju de flesta av mina recept där, men därför tänkte jag passa på att delge er mina allra bästa low carb/GI recept under denna vecka!
Jag startar med två fantastiskt goda muffinsrecept i low carb/GI- style – hasselnötsmuffins och äpplemazariner! Hoppas du gillar dem!
Äpplemazariner/muffins
Du behöver:
2 dl mandelmjöl
0.5 dl agavesirap
1 ägg
1 äpple
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mandelmjöl, agavesirap och ägg och rör om. Skala äpplet och hacka det i småbitar. Rör ner i blandningen.
Klicka ut i mazarin eller muffinsformar och grädda i ca 15 min.
Strö gärna lite kanel över dem!
Hasselnötsmuffins
Du behöver:
250 g hasselnötter
150 g smör
4 ägg
1 dl sötin/sukrin
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
1 tsk vaniljpulver
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret och låt svalna. Mal nötterna i en mixer till mjöl.
Vispa ägg och sötin/sukrin fluffigt. Blanda ner mjölet och övriga torra ingredienser.
Häll i smöret och vispa allt fluffigt.
Klicka i ca 20 muffinsformar. Grädda i 15 min!
Kram Annika