Startsida / Inlägg

Kolhydratsfria hamburgerbröd!

av Annika Sjöö

När man tänker på hamburgare så är det väl inte direkt ordet ”nyttigt” som dyker upp i huvudet, eller hur?

Men det går att göra hamburgarna (eller snarare bröden) mycket bättre genom att undvika de snabba kolhydraterna som det traditionella hamburgerbrödet ger. Följ istället detta recept och gör i princip kolhydratsfria hamburgerbröd! De blir lite plattare än vanliga bröd  men ack så goda!

Detta behöver du:

1 burk keso 250 g
3 ägg
1,5 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
1 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk (finns i glutenfria hyllan i mataffären )
1 tsk örtsalt

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Blanda i ägg och keso och rör om. Klicka ut smeten i runda klickar (ca 9-10 st) på en plåt med bakplåtspapper. En klick är en överdel eller en underdel. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.

Stek hamburgare av nötfärs och toppa hamburgarna med dina favoritingredienser!

Kram Annika

  • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB