Startsida / Inlägg

Hamburgerbröd av mandelmjöl

av Annika Sjöö
20120610-175155.jpg

Hej!

Igår kväll blev det hamburgare för vår del. Det är så bra att man i princip kan göra bättre varianter av all ”skräpmat”, eller hur? Igår gjorde jag hamburgerbröd av mandelmjöl t.ex. Grundreceptet från Klara Desser är i princip samma som mandelbrödet.

Du behöver:
1,5 dl mandelmjöl
0,5 dl pofiber
2 msk linfrön
1 dl riven ost (valfritt)
4 ägg
2 tsk fiberhusk
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser. Vispa äggen hårt och blanda med det andra. Rör ner osten.
Klicka ut 6 st runda bröd på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i ca 15 min.
Skär bröden mitt itu och du har färdiga bröd att äta!

20120611-113947.jpg

20120611-114001.jpg
Till efterrätt blev det sockerfri ”himmelsk röra” glass…grymt god!

  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson, Elvira S Barsotti och Filip Elofsson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB