Startsida / Inlägg

Mina favorit lowcarb recept!

av Annika Sjöö
20120807-130618.jpg

Low carb tortilla!

Du behöver:
1,5 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
1 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
Örtsalt
1 liten burk keso
3 ägg
Gör så här: sätt ugnen på 225 grader.
Blanda alla torra ingredienser. Rör ner ägg och keso. Bred ut blandningen tunnt på en plåt med bakplåtspapper (du ska i princip täcka hela plåten).
Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
Ta lite kallt vatten på baksidan av pappret så att brödet lättare släpper.
Skär sedan brödet i 4 lika stora delar och ät till tacos!

Low carb pizza på hasselnötsmjöl!

Du behöver:
2 ägg
2,5 dl hasselnötsmjöl
2,5 dl milda mat eller mjölk
3 tsk fiberhusk
Örtsalt
Blanda alla ingredienser och bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda på 200 grader i 10 min.
Höj värmen till 225.
Bred på tomatsås, mozzarellaost samt favoritingredienser och grädda ca 15 min.

Low carb pannkakor!

Du behöver:
2 dl mandelmjöl
1 dl hasselnötsmjöl
3 ägg
2 dl mjölk
50 g smör
0,5 tsk salt
2 tsk fiberhusk
Smält smöret. Blanda mjöl, ägg och mjölk och rör ner smöret. Tillsätt salt och fiberhusk och vispa smeten klumpfri.
Stek i liten stekpanna på medelhög värme.
Servera med agavesirap!

Low carb hamburgare!

Du behöver:
1,5 dl mandelmjöl
0,5 dl pofiber
2 msk linfrön
1 dl riven ost (valfritt)
4 ägg
2 tsk fiberhusk
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser. Vispa äggen hårt och blanda med det andra. Rör ner osten.
Klicka ut 6 st runda bröd på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i ca 15 min.
Skär bröden mitt itu och du har färdiga bröd att äta!

Enjoy! /Annika

  • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB