Startsida / Inlägg

Havrekakor på julbordet!

av Annika Sjöö
20121223-143536.jpg

Dessa fantastiskt goda havrekakorna har blivit en klassiker på vårt julbord sedan pappas fru introducerade dem för oss!

Igår bakade jag dem själv. Testa du med!

750 g havregryn
1 tsk salt
2dl sukrin
1 l mjölk
200 g margarin/smör
1 påse(30-35g) hjortronsalt
7 dl dinkelmjöl

Blanda mjölk och havregryn, låt stå några timmar, med fördel över natten.

Smält smöret och blanda i övriga ingredienser i havreblandningen. Degen ska inte vara kladdig. Spar lite mjöl till
utbakningen.

Kavla ut degen tunt och ta ut runda bröd mått.

Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter i 250.

Mums!

  • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB