Startsida / Inlägg

Mail som berörde…

av Annika Sjöö

bild-27Hej!

Ibland kan jag inte riktigt inse att JAG faktiskt gör skillnad i andra människors liv. Jag skriver ju den här bloggen för att jag älskar det! Men det gör mig väldigt stolt och glad och rörd. Häromdagen fick jag ett mail från en läsare som jag skulle vilja dela med mig av:

”Hej Annika! 
Jag vill börja med att säga att du är en otrolig inspiration. Jag är 19 år och har varit sjuk i anorexi i några år, med både framsteg och bakslag. För snart ett år sedan fick jag ett riktigt bakslag och sedan dess har det varit otroligt tufft, och känts som att det aldrig kommer bli bra. Jag är väldigt intresserad av träning och hälsa, men det tog helt enkelt över totalt, och allt blev bara förbränning, siffror på en förbannad våg osv. Det finns både för och nackdelar med att behöva vägas ungefär varje vecka på mottagningen, men jag tittar dock inte på siffrorna, för vad hjälper det? Ingenting. 
Det jag vill komma till är att när jag läser din blogg känner jag ett stort hopp inom mig, du brinner verkligen för det du gör, men samtidigt visar du att det går att hålla det på en sund nivå. Det kan räcka med att se att du tex lägger ut att du ätit mörk choklad, så kan man känna att ”vad tusan, det ÄR ju okej!” 
Och vet du? Först NU har jag verkligen känt att ”jag SKA bli frisk nu” och jag känner verkligen att först nu efter flera år, har jag hittat egna viljan. Det är skitjobbigt att bara tänka på alla kilo man ska gå upp, men jag VET vad som är rätt eftersom att jag trots allt är väldigt intresserad, det är bara så svårt att agera så själv, jag kan ju berätta för andra vad som är rätt. Men senaste tiden har jag bytt ideal, jag har börjat kolla på er som är vältränade och ser glada och pigga ut istället för att jämföra mig med andra sjuka och jämföra vem som har lägst BMI etc, och att nu känna ”jag ska bli stark och bygga muskler!!” känns som en stor lättnad! Jag har massa planer hur jag vill utveckla allt o mina kunskaper och då måste jag börja med att bli hälsosam själv ju. 
Nu svävade jag iväg lite, men jag vill bara tacka för all sund inspiration, jag tycker ju om mat, och älskar att träna, och sådana som dig får mig att förstå att det är okej, och jag blir så otroligt motiverad till det friska livet! Jag tror inte att man kan förstå hur mycket det hjälper om man inte suttit i sitsen själv. Tusen tusen tack, och fortsätt sprida så mycket härlig energi, det hjälper mig otroligt mycket att vilja kämpa mer för att få tillbaka livet!! 
Kram Anonym”

  • Tjänstgörande redaktör: Lina Thorén, Joakim Ottosson & Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB