Startsida / Inlägg

Framgång…

av Annika Sjöö
20131202-091928.jpg

Vänner!

Igår när jag var ute och sprang kom jag och tänka på en sak som en vän sa till mig för flera år sedan. Jag minns att jag tog så illa vid mig, eller rättare sagt, jag blev ganska arg. Han sa: ”Annika, du har ju alltid haft så lätt för dig, du har aldrib behövt kämpa för något i livet!”.

I andras ögon kanske mitt liv under vissa perioder bara verkar vara en dans på rosor, för visst har jag åstadkommit och fått vara med om en del och det står jag för. Men det är inte så att allting i mitt liv bara kommit till mig utan att jag behövt röra ett finger.

I skolan slet jag som ett djur!!! I och med att jag tävlingsdansade hela min skoltid så fick jag verkligen planera min tid. När andra var ute och hittade på saker satt jag hemma och pluggade. Jag planerade min tid in i minsta detalj för att hinna med och jag är banne mig värd varenda bokstav i betyget MVG! För MVG det fick jag, men inte för att jag hade ”så lätt för mig”, utan för att jag kämpade och slet!

Daniel Da Silva och jag blev inte Svenska juniormästare för att vi tränade minst av alla, nej, ibland kändes det till och med som om vi bodde på dansskolan!

Jag är inte på något sätt arg eller frustrerad över det här (även om det kanske låter så när jag skriver). Jag vill bara berätta att även om det verkar som om andra har ”perfekta liv” så ligger det oftast otroligt mycket arbete bakom! Som att vinna let’s dance t.ex. Helt fantastiskt roligt! Och slitigt. Vissa dagar tränar man upp emot 8 timmar per dag och ska utöver det vara tillgänglig för media:-)

Jag älskar mitt liv och mitt jobb. Jag gör det jag vill och brinner för och att jag får hålla föreläsningar tillsammans med andra ”i mina ögon” stjärnor, känns helt overkligt! Men det är inte så att jag bara slänger ihop en föreläsning på några minuter…nej, jag har hundratals av timmars förberedelse bakom mig och ändå är jag låååångt ifrån komplett. Och när jag gjort färdigt föreläsningen så övar och övar och övar jag i hundratals timmar!

Jag har också haft perioder i mitt liv som jag helst bara skulle vilja stryka, precis som många andra. Jag är inte perfekt, jag är absolut inte felfri, men min framgång i livet har jag definitivt förtjänat! Helt själv.

Kram Annika

  • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen och Alex Rodriguez
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB