Startsida / Inlägg

Kladdiga choklad – och hasselnötsmuffins!

av Annika Sjöö
20140428-101145.jpg

Heej!

Igår bakade jag dessa riktigt mumsiga muffinsen. Skulle kunna passa bra som dessert med lite kokosgrädde också!

Du behöver (12 st):
10 urkärnade dadlar
2 dl hasselnötsmjöl
1 dl kokoschips
0,5 dl smält smakfri kokosolja
4 msk kakao
0,5 msk bihonung
2 tsk vaniljpulver
3 ägg
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader (gärna varmluft). Ta fram matberedaren och mixa dadlar, hasselnötsmjöl och kokoschips. Häll i den smälta kokosoljan tillsammans med kakao, vaniljpulver och honung. Mixa igen. Knäck i äggen och bakpulver och mixa igen till en fin jämn smet. Klicka ut i små metallformar. Grädda i ca 7 min. Låt stå i kylskåp ca 45 minuter innan servering!

Kram Annika

  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB