Pepparkaksbollar

av Annika Sjöö

20121216-194302.jpg

Mixade precis ihop ett par fantastiska rawfood/paleo bollar i pepparkakssmak!

300g urkärnade dadlar
1 dl mandelmjöl
3 msk smält kokosolja
0,5 dl linfrön
2 msk chiafrön
2 tsk vaniljarom
2 tsk pepparkakskrydda

Mixa ihop allt i en matberedare. Ställ in i kylen och rulla till bollar när degen är kall.

Då degen både såg ut och luktade som pepparkaksdeg var jag tvungen att testa en liten bit i ugnen. Tryckte ut den med fingrarna och gräddade på 200 g i 10 min i nedre delen av ugnen. Tror faktiskt jag uppfunnit ett nytt pepparkaksrecept!!!
Den blev lite segare än vanliga, men några minuter till och jag tror den hade blivit perfekt:-)

20121216-194252.jpg

20121216-194258.jpg

Kategorier Mellanmål, Recept, Snacks
Taggar Paleo, Rawfood

Ljuvlig vit kardemummatryffel

av Annika Sjöö

20121216-135600.jpg

Hej!

Ytterligare en favorit på julgodisbordet är denna vita kardemummatryffeln!

Du behöver:
1 dl grädde
200g vit sockerfri choklad
2 msk smör
1 tsk kardemumma
Kokos att rulla tryfflarna i

Koka upp grädden i en kastrull och dra den från värmen. Lägg ner chokladen i bitar tillsammans med smör och kardemumma. Rör om väl.
Låt svalna och ställ sedan in i kylskåpet. När röran har stelnat rullar du den till ca 20 st små bollar. Rulla bollarna i kokos och förvara i kylen.

Dessa är en ren njutning och smälter i munnen!
Grunreceptet kommer ifrån denna mysiga bok!

20121216-135701.jpg

Kategorier Recept, Snacks
Taggar sockerfri, Tryffel

Perfekt Low carb bröd till en räkmacka!

av Annika Sjöö

20121215-172457.jpg

Hej hej!

Ikväll kommer en vän på besök och då tänkte jag bjuda på räkor! Till detta har jag bakat ett jättegott och enkelt Low carb bröd.

Du behöver:
1,5 dl mandelmjöl
0,5 dl pofiber
1 msk linfrön
1 msk chiafrön
4 ägg
2 tsk fiberhusk
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser. Vispa äggen hårt och blanda med det andra. Låt svälla i 5 min.
Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.
Skär i valfri storlek.

Kram Annika

Kategorier Recept, Tillbehör
Taggar Low carb

Favoritmiddag!

av Annika Sjöö

20121215-105747.jpg

Kycklingköttbullar med basilika!
Superenkelt. Blanda 500g kycklingfärs med ett ägg. Strö i en kruka basilikablad och salta och peppra.
Stek på medelvärme tills bullarna är helt genomstekta. Sååå gott!!!

Kram

Kategorier Lunch/middag, Recept

Nyttigare julgodis – saffransbountys!

av Annika Sjöö

Dessa små läckerbitar är verkligen mina favoriter så här i juletider! M.Å.S.T.E prövas!!!

Du behöver:
3 msk kokosolja
1 dl sukrin
2 dl krämig kokosmjölk (kokosgrädde funkar utmärkt)
200 g riven kokos
1 pkt saffran, 0.5 g
200 g mörk choklad 70-80%

1. Smält sukrin och kokosolja i en kastrull.
2. Tillsätt kokosmjölk, kokos, saffran och rör ihop allt.
3. Ställ kallt i 1 timme.
4. Forma degen till små bitar och ställ i frysen i 1 timme.
5. Bryt chokladen och smält i ett vattenbad.
6. Doppa bitarna i chokladen och förvara i kylen.

Grundreceptet är ifrån min kära vän Ulrika Davidsson och du kan även göra dessa utan saffran om så önskas!

Kram Annik

Kategorier Recept, Snacks

Vår tränings dvd – något för dig?

av Annika Sjöö

Hej mina härliga läsare!

Igår fick jag ett mail av en läsare som gjorde mig varm i hjärtat:

Hej Annika! Som ensamstående mamma till en liten ett åring är det inte helt lätt att träna som man helst hade velat! Det blir många långa promenader, vilket ju är underbart. Men inte tillräckligt… Men sen några veckor tillbaka har jag kört er första tränings dvd. Underbart!! Jag känner mig faktiskt redan smalare, fastare och starkare;) Tack! Mvh/ Linnea”

Är du också nyfiken på den? Gör som Linnea och beställ den HÄR!

Kram Annika

Kategorier Hälsa, Träning
Sida 107 av 181