Startsida / Inlägg

Kan klimat-tänk bli Tesla-sexigt?

av katlar

På måndag startar det stora klimattoppmötet i Paris och klimat-tänket ska hamna i fokus igen. 

Något som skulle hjälpa var om alla hade mindre jag-vill-bo-i-stan-lust. Själv kan jag inte tänka mig nåt annat. Men storstäder och megastäder är storbovar när det handlar om miljötänk – och redan 2050 kommer 70 procent bo i megastäder om vi inte gör nåt.

Beteendeförändringen för oss när bostäder ska göras om i noll-miljö-avtryck-stil och vi ska leva klimatsmart är enorm. Eko-visionärer tänker ofta i gröna-vågen-banor och uppmålar det som romantiskt att påta i egna grönsaksland, odla fisk i stora tråg i växthuset på tomten och se till att maskarna trivs i komposten. Steget för mig är bara för stort. För jag tror att det skulle vara jättetrist och småjobbigt (well, uppvuxen i skogen, så jag pratar inte helt utan erfarenhet). Jag vill beställa matkassar och ha nära till krogen. Tror att eko-visionärerna måste komma upp med en ny story. En Tesla-vändning för eko-bostäder, om ni fattar hur jag menar. Sexigt istället för skogsmulle-vibe. Tesla lyckades göra elbilen till något lika attraktivt som en traditionell supersportbil. Minst. 

Har träffat en eko-visionär. Hoppas att hans eko-byar tar skruv, men alla kommer inte vilja leva på det här sättet. Läs själv:

http://www.aftonbladet.se/partnerstudio/digitalalivet/article21821075.ab

 • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Alex Rodriguez och Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB