Startsida / Inlägg

Vem bryr sig om bebisars privatliv?

av katlar

Helt ärligt, jag mådde sådär.

Igår avslutades Facebooks tvådagars-framtidsevent. Jag hade stött på en höjdare inom Schibsted, en norrman. Vi hade mycket att snacka om och jag tog med honom till ett av mina favoritställen på Valencia Street – Lola’s. De serverar fantasifull mexmat och killer- margeritas.

Note to self: Jag ska aldrig försöka hålla jämna drink-steg med män som väger 30 kg mer och är två huvuden längre. Det är bara dumt och resulterar i irriterande huvudvärk och allmänt urikig känsla nästa dag.

Men nu satt jag i alla fall där på GoPros stora pressevent på pir 35 och väntade på stora nyheter.

När Nick Woodman, grundaren till GoPro, kliver upp på scenen ser han uppspelt ut. Jag gillar tech-företagens sätt att skapa show kring sina nyheter och produktsläpp. Det bästa är såklart hans egen entusiasm. Han är genuint stolt när han annonserar företagets nya utvecklingsprogram, ett initiativ som ska hjälpa andra företag att skapa produkter som kan kopplas ihop med GoPro på olika sätt.

100 företag har nappat på GoPros erbjudande, bland annat BMW, Periscope och leksaksjätten Fisher Price.

Efter Woodmans korta tal skickar han ut oss i mässsalen för att testa och få veta mer.

Jag är redan smått yr i huvudet och det blir inte bättre av att slå emot mässgolvet. Det är bara att börja jobba. Vad är det som sticker ut här? Eftersom jag inte är någon techie på riktigt – jag har bara haft turen att få det här jobbet – fastnar jag ofta för det som känns minst techigt.

Som en photo booth med app som bygger på GoPros kamera.

De senaste åren har photo boths varit poppis på företagsevent. Alla älskar att ta bilder från en festkväll. Men vad jag inte sett tidigare är photo boths som levererar video. Företaget Foxtales riktar in sig på just det här. Företagen kan skapa en photo both miljö, som ger dem reklam för just sin produkt och sedan postar vi villigt våra fina små filmer på sociala medier. Bam! Vilken organisk reklampuff för företaget.

Såhär till exempel:

http://gallery.getfoxtales.com/tales/works-with-gopro/works-with-gopro/employee-burstgif/81e24ea5-a95b-41d2-9324-f3068b9907e9

Andra företag använder GoPro för att öva brandmän och annan räddningspersonal. Jag pratar med brandmannen som har hittat på idén. I övningar kan man filma brandmännen på traditionellt sätt eller hänga en GoPro runt halsen på dem för att se att de verkligen gör rätt. Rookiebrandmän kan sen titta på sina egna övningsfilmer och se om de tycker att de själva skött sig. Och räddningsledarna kan sätta mer rättvisa poäng och se om något brister. Smart. Helt klart.

 

IMG_3881

En annan sak jag fastnade för var leksaksföretaget som bygger in GoPros i sina leksaker. Som i hoppgungan. Kameran får en unik vinkel på ungen som skrattar och tjuter där i sin gunga. Faktiskt oerhört fina filmer. En chans för föräldrar att fånga de hoppgungeupplevelserna eller de första stegen på ett helt nytt sätt.

För vem bryr sig om bebisars privatliv?

IMG_3879
 • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Mikael Hedmark och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB