Uppgifter: Liverpool redo att slå transferrekord för Nuñez

Darwin Nunez (Jon Super, AP/TT)

I och med Sadio Manés sannolika avsked så är Liverpool ute efter offensiv förstärkning i sommar.

Ett av de namnen som har uppgetts vara aktuellt att värva är Benficas guldklimp Darwin Nuñez, 22. Precis som för alla andra Premier League-jättar med anfallsbehov.

Och Liverpool uppges redo att betala vad som krävs.

Enligt Dailymail så ska Merseysideklubben vara redo att slå transferrekord i sommar med ett bud på 85 miljoner pund, motsvarande en dryg miljard svenska kronor, för att få Darwin Nuñez till Anfield i höst. Tio miljoner pund mer än vad de spenderade på Virgil van Dijk i vinterfönstret 2018.

Även mer trovärdiga The Times rapporterar att just 85 miljoner pund är prislappen som Benfica satt på sitt anfallsess, som stänkte dit hela 34 mål på 41 matcher den gångna säsongen. Enligt de uppgifterna ska dock Liverpool ännu inte presenterat något bud, samtidigt som de alltjämt jobbar med andra sidospår för att lösa anfallsfrågan.

Det som talar för att det kan ske är också att Nuñez själv, enligt samstämmiga uppgifter, lockas mer av en Liverpoolflytt än att gå till Atlético Madrid eller Manchester United (som båda också uppges vara väldigt benägna att försöka värva honom).

Och Liverpooltränaren Jürgen Klopp har tidigare talat i positiva ordalag angående urugyananen, som gjorde mål i båda CL-kvartsfinalsmötena mot just Liverpool i våras.

– Han är fysiskt stark, snabb, kylig. Bra, riktigt bra. Jag säger alltid i dessa situationer att om han håller sig frisk så har han en storslagen karriär framför sig, sade Klopp i samband med Champions League-dusterna mot Benfica.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier