Lotito om Sergej: Hans pris går upp varje månad

Sergej Milinkovic-Savic (Alfredo Falcone, AP/TT)

Vi har gått igenom ett oberäkneligt antal transferfönster där det ryktats om en flytt för Lazios mittfältsstjärna Sergej Milinkovic-Savic. Utan att det resulterat i någon flytt. Och i alla dessa transferfönster har den påstådda kostnaden för att värva den serbiske mittfältaren gått upp och ned som en högriskaktie.

I somras förekom rapporter om att klubbar som Juventus, Manchester United och Arsenal var intresserade, detta för en kostnad som rapporterades ligga från allt mellan 500 miljoner till en miljard kronor. I det förstnämnda lagets fall har det rapporterats om ett nytt värvningsförsök till januarifönstret.

De lär dock inte ha råd med tanke på den prislapp som Lazioordföranden Claudio Lotito nu satt på sin 27-åring.

– Vi har inget avtal med hans agent Kezman att sälja honom till Juventus eller till någon annan i vinter. Tvärtom så är han värd 120 miljoner euro (över 1,3 miljarder kronor) nu, inte 100 miljoner euro. Hans prislapp går upp för varje månad, säger Lotito till Il Messaggero (enligt Football-Italia).

Den egentliga logiken borde egentligen vara den motsatta. Serbens kontrakt går trots allt ut sommaren 2024, då ha teoretiskt skulle kunna lämna klubben gratis om ingen kontraktsförlängning hunnit förhandlats fram innan dess.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier