Luis Diaz byter tröjnummer – öppnar för Barella?

Nu ska vi dra egna, sannolikt påhittade, slutsatser här, så håll till godo och ta detta för vad det är.

Men visst är det kul att spekulera i vad tröjnummerbyten och lediga tröjnummer i allmänhet kan innebära för ett lags sommaraktiviteter (som i fallet Joselu nyligen).

I Liverpool så har i alla fall colombianen Luis Diaz bytt tröjnummer från 23 till 7, något som annonserades under måndagen. Sannolikt ett byte som enbart har att göra med den enkla anledningen att Diaz ville ha sjuan.

Men han lämnar ju också en 23:a som en viss annan spelare, i en annan klubb, bär till vardags. Nämligen Inters italienske mittfältsstjärna Nicolo Barella, som kopplats samman en hel del med just Liverpool.

Merseysideklubben sägs vara redo att betala en rejäl slant, enligt uppgifter över 900 miljoner kronor, för att locka honom till Anfield. Barella är dock en spelare som Inter helst inte vill sälja, något som Newcastle nyligen fick erfara när de gav det ett försök (dock med ett betydligt mindre bud).

Huruvida det faktiskt är möjligt för Liverpool att värva Barella ska låtas vara osagt. Och om Barella skulle flytta, i dagsläget mot förmoda, så ska det också låtas vara osagt om han ens skulle vara intresserad av att fortsätta bära nummer 23 på ryggen.

Men det är ju kul att spekulera i alla fall.

 

 

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier