Uppgifter: Bayern München vill värva Bruno Fernandes

Det lär hända en del i Manchester United i sommar, både när det kommer till spelare in och ut.

Någon som det dock inte ryktats särskilt mycket om på ut-fronten är lagkaptenen Bruno Fernandes, 29. Av den enkla anledningen att han fortfarande får anses vara en nyckelspelare som faktiskt levererar hos ”The Red Devils”.

Nu kommer det dock uppgifter om att han kanske kan vara på väg bort trots allt.

Enligt Independent ska Bayern München vara intresserade av att ta portugisen till Bundesliga i sommar.

Den tyska storklubben uppges se sin chans av flera anledningar.

En anledning är påstått ”ökad frustration” hos Fernandes i Manchester. Portugisen uppges känna att han hamnat i något form av limboläge i United. Och med ett 30-årsfirande som väntar i september så vill Fernandes ta chansen att gå till en klubb där han kan vinna titlar.

En annan anledning är av ekonomisk karaktär. I och med Premier Leagues ekonomiska hållbarhetsregler så kan United tvingas sälja en del spelare för att finansiera den ombyggnation av truppen och nystart som planeras till sommaren. Och då uppges man vara öppna att lyssna på bud även för lagkapten Fernandes.

För Bayerns del uppges en Bruno Fernandes-värvning vara något som hade kunnat övertala Thomas Tuchel att fortsätta som tränare i klubben. Något som Bayern numer verkar vilja ska bli fallet, efter att hittills ha fått flertalet nej från diverse tränarkandidater i deras tränarjakt.

Det senaste negativa svaret kom från Crystal Palace, när Bayern ska ha hört sig för om Oliver Glasner.

Bayern ska, enligt BILD, ha erbjudit Palace en kompensationssumma på 18 miljoner euro (motsvarande över 200 miljoner kronor) för att värva tränaren, som gjort succé på Selhurst Park sedan han kom in mitt i säsongen.

Palace ska dock ha kontrat med ett motbud – på över en miljard kronor. Och därmed var förhandlingarna stängda.

Det lär nog vara liknande summor som United skulle kräva för Bruno Fernandes vid en försäljning. Men det är också skillnad att lägga en miljard på en spelare kontra att lägga det på en tränare, trots allt.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier