Startsida / Inlägg

No Black Friday – The Body Shop säger nej

av Agneta Elmegård, Aftonbladet

Säg nej till Svart fredag. The Body Shop säger nej på sitt eget lilla vis. Med en antivåldskampanj.  – No Black Friday. Och ska du köpa något alls på fredag – köp The Body Shops ”Snow Globe”
2020 har varit annorlunda på alla sätt, det kommer även årets Black Friday att vara.The Body Shop kommer i år att belysa den aktuella frågan om mäns våld mot kvinnor och killars våld mot tjejer. Under Black Friday-veckan ägnas all kommunikation i alla företagets kanaler åt kampanjpartnern Ungarelationer.se och deras viktiga budskap.

Istället för den numera traditionsenliga butikskommunikationen som berättar om rabattnivå i procent under Black Friday kommer The Body Shops kunder mötas av den mörka statistiken att var fjärde tjej utsätts för våld i sin relation.

Siffran, var fjärde tjej, kommer från BRÅ kortanalys 2018 ”Brott i nära relationer bland unga” där 23 % av tjejerna i åldersgruppen 16-24 år uppgav att de någon gång utsatts för brott i en nära relation och kampanjen är ett samarbete med Ungarelationer.se.

Zandra Kanakaris är generalsekreterare på Unga Relationer.

Att The Body Shop använder Black Friday till att istället så tydligt synliggöra ett utav våra största samhällsproblem – mäns och killars våld mot kvinnor och tjejer – är oerhört viktigt och betydelsefullt”, säger Zandra Kanakaris generalsekreterare på 1000 Möjligheter som driver ungarelationer.se och fortsätter: ”När det kommer till hållbara långsiktiga CSR-samarbeten så handlar det inte bara om donationer och finansiering, minst lika viktigt är folkbildning och informationsspridning”.

The Body Shop har under året fokuserat på att lyfta problemet med mäns ökade våld som en effekt av självisolering och restriktioner under Covid-19 pandemin. UN Women kallar ökningen av våld nära relationer för en pandemi i pandemin – en skuggpandemi.

”Ungarelationer.se är en nationell organisation som jobbar för att motverka mäns våld mot kvinnor som börjar med killars våld mot tjejer. Vi är glada att vi under en vecka med stor trafik online och i butik har möjlighet att lyfta ett så viktigt ämne som våld i ungas relationer”, säger Tanja Bruun, marknadsansvarig på The Body Shop i Sverige och Danmark.

När du köper The Body Shops ”Snow Globe” donerar de 50 kr till Unga relationer
Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson , Jenny Åsell och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB