Poker-SM 2012

av Shahin89

Är tillbaka i Bologna igen efter en väldigt lyckad pokervecka på Malta.

Kan först börja med att sammanfatta mitt deltagande i highrollern. För det första så blev det bra uppslutning och allt omkring turneringen sköttes riktigt bra. Dagen innan eventet kom en spelare med förslaget om att ändra om formatet till SH (6-manna) istället för fullring och öka antalet marker. Styrelsen har varit flexibla och lyhörda till spelarnas förslag under veckan så formatet ändrades om och vi fick även starta turneringen med 25k marker istället för 20k.

 

Den positiva förändringen av turneringen intresserade en nya spelare trots det dyra inköpet och till slut blev vi 18 spelare, varav 6 kvalade in. Även där sköttes allt riktigt bra då man hela tiden hörde av med folk och informerade om de 220 euro kvalen som rullade så fort 10 platser fylldes. Micke Norinder fick även han igång en minnesvärd och speciell sattelitt. Han drog nämligen igång en  ENHANDSkval haha! Så tio legender köpte in sig för 202 euro och körde en flipp där alla spelade med ett kort öppet och ett stängt. Vinnaren blev till slut Micke ”QJs” Eder som vann när hans öppna 7a på TT4J8 på river vändes om till 97o för stege och en biljett till rollern.

 

18 personer må låta som lite antal människor. Men tänker man på det så är det bra med tanke på att förbundets SM sedan tidigare tappat förtroende och att man därmed får räkna med att färre personer dyker upp. Så att få ihop 12 personer som betalade 2k ur egen ficka är en bra grund för kommande år. Tyvärr gick mörkerpokern på samma dag och heter man inte Ferit Gabrielsson (som två-tablade mörkern och rollern) blir det svårt att spela båda två. De som spelade mörkpokern och gick djupt kunde då inte spela rollern så där tappade man lite spelare men nästa SM lär det bli ännu bättre.

Blindsen började på 50-100 och det var verkligen festligt att sitta och spela djupstackat poker. Det är inte ofta man får göra det live och stämningen var på topp. Det finns nästan ingen anledning för mig att gå in på detaljer om specifika händer förutom att jag lyckades sätta en straight flush som fick bra betalt och en JJ vs AA på J22ss, Q i en 3bettad pott mot min polare Karl. En otrevlig setup som gav mig bra förutsättningar att spela på och samla marker. Det slutade till slut med en fjärdeplats. Dima hade en stor ledning ett tag och efter att jag bustade jämnades tydligen stackarna ut. Men han plockade till slut ner eventet och vann även 16k euro. Inte illa! Stort grattis! Även ett stort grattis till Omid agha och Micke E som slutade på 2:a och 3:e plats. Var kul att spela med er och GG!

Annars vann Peter La Terra mörkpokern. Ett event som jag aldrig mer tänker missa då det såg helt fantastiskt kul ut. Railade ett kval till turneringen och förstod då hur bra det spelet är och de olika spelmöjligheterna som gör spelet så kul. Så stort grattis Peter!

 

Sammanfattning av SM

Det var en riktigt bra och lyckad SM-vecka. Stämningen var på topp hela tiden. Man träffade och lärde känna en hel del nya ansikten samtidigt som man fick umgås med personer man träffat sedan tidigare från Stockholms pokerscen. Några välkända pokerprofiler var på plats på Malta för att spela kort samtidigt som glada amatörer spelade alla olika typer av cashgame och sitngoes som casinot erbjöd. Det var en väldigt god stämning och under ett 50 euro sitngo med en massa legender var det så högljutt och bra stämning att när de skrek vid en utdragning; så trodde dealern att det hade blivit mål i en fotbollsmatch. ”Hooligans” sa han med ett leende. SM-veckan var även med om en rolig amatörhistoria när en person kvalade in sig till highrollern via en 220 euro satellit och senare tog sig hela vägen till finalbordet. Innan dess slog han bland annat ut Ferit och andra duktiga pokerspelare. Det är ju SM i poker. Då kan allt hända!

 

Det är lite som Lina sa igår på styrelsemötet. Den första dagen var det grupperingar av två och tre personer som höll ihop. Mot slutet av veckan satt stora grupper av svenska pokerspelare från olika delar av Sverige tillsammans och antingen spelade kort eller umgicks vilket var väldigt kul att se och få vara en del av.
Det låter ju som att jag är lite färgad av att jag är med i förbundet själv och att det var vi som arrangerade det. Men som spelare hade jag verkligen kul och jag ser fram emot nästa gång! Förhoppningsvis fortsätter SM i samma anda även då. Då kommer jag tillbaka med fler polare för en vecka fylld av poker och nöje.

 

Jag vill tacka alla på Malta för den här veckan. Alla ni som deltog i turneringarna och mest av allt tack till alla i styrelsen som verkligen jobbat stenhårt för att få till ett bra SM. Är sjukt imponerad över hur mycket arbete som lagts ner med tanke på att alla i styrelsen jobbade utan lön. Själv packade jag över 250 goodiebags och det var fysiskt jobbigt, men inte ens i närheten av det arbetet som övriga i styrelsen lagt ner sedan vi röstades in, och främst under SM-veckan. Det blev lyckat och nästa styrelse har verkligen en bra grund att jobba ifrån nu. Tro mig. Det ligger så mycket arbete bakom förbundet och det må låta enkelt. Arrangera lite turrar och några möten här och där. Hur svårt kan det vara? Men det är verkligen mer än så. Jag förstår nu hur viktigt det är att nästa styrelse VERKLIGEN brinner för det här och innerligt förstår hur mycket ideellt arbete som måste läggas ner. Det här arbetet måste hamna i rätt och kunniga händer. För nästa styrelse måste kunna hålla ihop och lösa problem när det blåser i motvind och det ska läggas ner tid för att resa från olika städer för ett viktigt Svepofmöte. Gör man dock som den nuvarande styrelsen belönas man med ett trevligt arrangemang av Poker-SM som uppskattas av spelarna.  Efter SM-veckan på Malta tycker jag att det verkligen var värt det hårda arbetet och jag vet att övriga styrelsemedlemmar känner likadant. Det vart lyckat till slut som vi trodde. Riktigt bra jobbat Svepof :)!

 

För min del är SM över. Online lyckades jag med ett finalbord, 12-15e plats i rebuyen, gick väldigt långt i highrollern men snubblade på mållinjen och live kom jag fyra i highrollern. Inga dåliga placeringar, men är givetvis besviken. Hade velat vinna något och var så nära några gånger. Hade bra förutsättningar och var motiverad men det blev som det blev. Det finns dock alltid nästa år och ni kan räkna med att jag dyker upp igen med ambitionen att åka hem som SM-mästare.

 

Stort grattis till vinnarna av de olika eventsen:

Omaha: Andreas Johansson

Mörkpoker: Peter La terra

HighrollerDmitri ”Dima” Tchernykh

Main event Alexander ”Nodde” Nordén

Tänker sammanfatta det här inlägget med en massa bilder som illustrerar SM-veckan på Malta innan jag stänger igen butiken. Nu är även min tid som SM-bloggare över och jag vill tacka läsarna för en trevlig tid. Jag hoppas att ni uppskattat det jag skrivit och förhoppningsvis hör ni mitt namn i samband med en SM-vinst. Annars kommer en stor del av min fokus ligga på skrivandet, där en ny krönika av mig snart släpps på Svenskafans.

 

Stort lycka till vid borden och må korten falla er väg på alla fonter i livet. Vi ses under nästa SM.

 

 

BustOHnoooooooo

av Shahin89

Ja där var det väl klart da. Jag ska inte skriva som att alla events är över än då highrollern går på lördag men ja… ingen maineventvinst varken live eller online iaf vilket är tråkigt. Men det är som det är.

 

Fick inget att jobba med på under dagen. Spelade dock så som jag skulle göra i början av turneringen och så fort ante kickade in ökade jag stacken med 25% och hade guldimage då de fick för sig att bryta vårt bord. Hamnade fel i min första hand när jag 4-betsbluffade en kille som precis vunnit en fet pot och efter det så fick jag gurka så fort jag ens försökte mig på något. Så var bara locket på och hoppas på något. Med 20bb smetade jag till slut BTN. SB med dryga 7-8bb som precis förlorat en stor hand synar med k6s som floppar tvåpar och turnar kåk. Någon runda efter det fick jag in AK vs JJ i 24bb potten. Bust!

 

Hade dock ett väldigt trevligt bord med Magdalena In de Betou till höger om mig och till slut blev det även 211 deltagare vilket jag personligen tycker är väldigt bra om man jämför med förra året. Förtroendet för det här eventet har varit noll tidigare och jag skippade till exempel förra årets SM då man visste att det skulle bli dålig uppslutning. Nu har nästa styrelse något bra att bygga vidare på. Spelar man sina kort rätt och är hälften så motiverade som den nuvarande kan det här bli en riktigt bra turnering om en 2-3 år. Men men. Den som lever får se.

 

Klockan är strax 19 på Malta och jag vet faktiskt inte vad jag ska göra efter att jag ätit. Hoj!

Malta dag 1

av Shahin89

Ligger i min säng nu efter en väldigt slitsam dag.
Det började med att jag bokade biljetter till Malta kl 01 när planet lyfte 07:10. Kom till flygplatsen en timma innan avgång och kände mig som en zombie. Slocknade direkt på planet och det kändes knappt som att jag sovit i fem minuter innan de väckte mig. Efter det väntade 4h mizeria i Rom. Hade bara sovit en 4-5 timmar dagen innan så var slut på flygplatsen som inte hade några sköna säten man kan ligga på som Milanos flygplats. Gick dock runt hela flygplatsen innan det vankades avgång.

 

Möttes av värme på Malta vilket är väldigt trevligt. När jag kom in i lobbyn såg jag styrelsen och en massa andra trevliga personer som man träffat och lärt känna genom pokern. Förutom att checka-in och umgås med folk så hade jag som uppgift för dagen att packa 250 goodiebags. Det verkar som att det bara är jag som spelar från styrelsen så det kändes mer än rätt att nöta mig igenom arbetet. Det var mycket slit kan jag säga och jag packade lätt ihop mer än 250 påsar. Men det kändes bra. Klockan är 01 nu och jag är HELT slut. Ska lägga mig och vakna runt 09 så att jag varit vaken i en tre timmar innan turneringen drar igång. Är väldigt motiverad 🙂

 

 

 

Malta snart!

av Shahin89

Såja! Bokade precis skräckens resa från Bologna till Malta. 6 timmar tar det och 3h40m av den här resan ska jag sitta i Roms flygplats. Åker dessutom 7:10. Har än inte återhämtat mig från gårdagens flyg då jag bara sov i 4h så att jag kunde få en normal dyngsrytm direkt. Blev även en kortare session med 2k händer. Blir att dra av mizeria flygplatsslagget imorgon. Har ingen bra historia där.
En gång somnade jag i Milanos flygplats då det var två timmar kvar till check-in. Gjorde en mysig sovplats och sov i ett hörn för mig själv. Vaknade panikslaget 20 minuter innan avgång och turade in att jag fick åka med trots att gaten hade en 40min innan avgång-policy. Ska ställa klockan på tidigt den här gången.

Är annars taggad inför SM då en massa roliga pokerspelare åker ner. Har kollat på strukturen och den ser fine ut. Är faktiskt väldigt sugen på att spela en liveturnering med 200-250 antalet deltagare, som det kommer att bli. Missar hela Prag pokerfestivalen då det helt enkelt inte är rätt timeing att åka dit. Oavsett. Det som måste göras, måste göras och det måste göras här i Bologna. Känns bra och det ska bli kul att åka ner till Malta. Min vän Anton vann senaste SM, så det vore kul att få ta över titeln från honom.

Måste till flygplatsen om typ några timmar. Offrar i princip onsdagen för en tidig sömn till mainevent.

Så yea. Hörs mer imorgon!

 

Mizerians hemresa

av Shahin89

Som rubriken beskriver hade jag mizerians hemresa idag. Var och spelade turneringssöndag hos en polare och hade finbesök från två riktigt duktiga pokerspelare Robin och Anton. Var kul att träffa alla igen innan det vankades hemgång.

 

Kom hem tidigt på morgonen och började spela kort mot min far istället för att lägga mig. Vi började matchen i lördags och har inte spelat kort mot varandra på år så det var kul. Slutade med att jag bara fick 1h sömn då jag vart tvungen att vakna 12 för att packa och röra mig mot Arlanda. Väl på planet fick vi reda på att det var strul med planets däck vilket resulterade i att vi fick byta flygplan. Med tanke på att vi hade ett anslutande flyg i Köpenhamn fick vi helt enkelt byta rutt. Så det vart Lufthansa till Munchen och vidare till Bologna. Tre timmar senare än beräknat.

75 kr för att äta mat under tiden vi väntade på nästa flyg var det SAS bjucka på. Trevligt!

 

Ska lägga mig nu och upp imorgon för att boka klart SM och grinda. Min krönika är klar dessutom så den släpps snart. Ska bli kul 🙂

 

 

 

Poker-SM snart!

av Shahin89

Kom hem till Bologna idag och kollade in SMs spelschema när det slog mig att det bara är ett fåtal dagar kvar. På onsdag klockan 17:00 drar det första eventet igång. 550 euro Omahaturnering som jag förmodligen skippar för att göra min del av arbetet så att man kan få spela maineventet och kanske highrollern.

 

Åker härifrån antigen imorgon eller tidigt på onsdag. Ska bli kul att möta upp en massa legender och spela poker.

 

Annars så måste jag skriva ett stort GL till IASIP som är kvar i SvS SM med 21(!) spelare kvar. Riktigt fett!

 

Zlatan är en chef

 

Kall söndag

av Shahin89

Jag åkte hem till Stockholm i torsdag för att bevittna en historisk händelse när AIK spelade mot Napoli i den absolut sista matchen på Råsunda. Jag fick med mig skyltar och lite annat vilket var trevligt. Men gnaget förlorade vilket var extremt tråkigt.

 

Har varit på farten sedan jag kom hem. Har bland annat skrivit klart krönikan som ska publiceras på Svenskafans. Första gången jag skriver i det här formatet och om ett annat lag än Juventus.

 

Annars så är det tillbaka till Italien imorgon på eftermiddagen för att värma upp inför Poker-SM på Malta. Kommer att bli riktigt kul att träffa alla och kora en ny mästare. Ska dit och göra mitt absolut bästa. Dags att dinga!

Det där med volym.

av Shahin89

Efter att ha jobbat stenhårt i holdemmanager och gått igenom händerna så börjar det ge resultat. Strunt samma i själva resultaten. Utan spelet har blivit mycket bättre.

 

Spelade ”lite” idag. 4k händer och SM hu-turnering. Åker hem till Sverige imorgon och lär mest hänga med polare. Min mor åkte till Iran i ett par dagar så när hon är borta betyder det att jag kan få in lite grind.

 

Live-SM vankas runt hörnet och det känns riktigt bra i spelet. Är det bra struktur så har jag en vettig chans att vinna. Även om det krävs en massa röta. Off to bed! Har ett flyg snart

Busto

av Shahin89

Bustade min tredje match mot den dengalne16. Var fram och tillbaka under fighten och till slut drog han det längsta strået när vi vart grundstackade och jag smetade k4o med 15bb. Tror det är bra iaf med 15bb?
GG WP

Sida 1 av 7
 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB