Startsida / Inlägg

Kvinnor som äter äpplen har bättre sex!

av Fredrik Paulún

Nu har Paulún blivit knäpp tänker du kanske. Nej, det är inte värre än vanligt kan jag rapportera. Däremot har jag hittat en väldigt rolig studie som visar att kvinnor kan få ett bättre sexliv om de äter ett äpple om dagen. Orsaken tros vara äpplets innehåll av fytoöstrogener och antioxidanter (t ex polyfenoler) och mer av dessa gör att kroppen reagerar mer positivt vid sex och de som äter dessa klassar sin sexuella upplevelse som bättre. Kvinnorna i studien var i snitt knappt 32 år och man kan tänka sig att effekten blir minst lika stor även hos kvinnor som passerat klimakteriet eftersom de kvinnorna har lägre kroppsegna hormonnivåer, och ett tillskott borde ge större effekt. Här hittar du mer om studien http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24518938Äpplen

Här är min egen skörd av äpplen som vi plockade in igår. Ska spara några till Helena tror jag…

Venus

Det kanske inte är någon slump att äpplet är en symbol för kärlek och sexualitet? Kärlekens gudinna Venus håller ofta i ett äpple när hon avbildas och i bibeln symboliserar äpplet synden. Du minns väl berättelsen om Adam och Eva?

 

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Ellinor Brenning, Elin Wieslander, Frida Westergård och Rebecka Rakell
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB