Startsida / Inlägg

Långkokt högrev är godare än oxfilé!

av Fredrik Paulún

Middagen igår blev långkok på högrev. Det är sjukt lätt! Det är bara tid som krävs. Jag tog fyra burkar krossade tomater av blandade sorter, en liter vatten, ett kilo högrev av nötkött som jag skar i grytbitar (kuber). Sen skar jag i fyra palsternackor, fyra morötter, åtta vitlöksklyftor och kokade upp allt. Jag smaksatte med mald kryddpeppar, några buljongtärningar, lite salt och tabasco. Sen får det stå och puttra under lock i ca 2,5 timmar. Underbart mört och gott och serveras med fördel till ris eller potatis.

 

Långkok

  • Tjänstgörande redaktör: Ellinor Brenning & Erik Melin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
  • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB