Startsida / Inlägg

Laga nyttig äppelpaj

av Fredrik Paulún
Det är höst och många har höstäpplen som ska användas på olika sätt. Här bjuder jag därför på ett av mina favoritrecept ur min nya kokbok Paulúns Fastfood:
Snabb äppelpaj med vaniljkesella
4 portioner

4 små äpplen
1 msk malen kanel
1 dl havregryn
1 dl hackade hasselnötter
2 msk kokosolja
1 msk flytande honung

2 dl kesella
1 tsk vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Skala och tärna äpplena fint och lägg dem i en pajform. Strö över kanel. Rör ihop havregryn, nötter, kokosolja och honung till en smulig massa och fördela över äpplena. Grädda i ugn i 20-25 minuter, se till att nötterna inte bränns. Servera med kesella smaksatt med vaniljpulver.

Hoppas det ska smaka!Äppelpaj

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Ellinor Brenning och Emma Lindström
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
  • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
  • Sajtchef: Andreas Aspegren
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB