Sportspelsbloggen

med Jonas Dahlquist

Startsida / Inlägg

Två skrällar och ett favorittips

av Jonas Dahlquist

Till helgen hade jag tänkt mig ett spel som ger mig en ”säker” vinst kombinerat med två chansningar som kan ge riktigt bra utdelning!

Om vi börjar med det säkraste av tipsen så är det en trippelkombi som får stå för det. Visst är det osäkert med tre matcher (tredubbelt med saker som kan gå fel…), men jag känner mig synnerligen säker på att Arsenal vinner hemma mot Birmingham och minst lika säker på att Man Utd vinner hemma mot Bolton. För att komplettera trippeln hämtar jag en match från Allsvenskan också – AIK snubblar givetvis inte mot Gefle hemma på Råsunda. Hemmasegrar i de tre matcherna ger totalt 1,98, vilket jag daskar in 200 spänn på.

Chansningarna då? Jo – visserligen tar det emot att spela på att Barcelona ska förlora en match med tanke på hur fantastiskt bra de stundtals har sett ut under säsongsinledningen, men nu är det bortamatch mot Valencia som gäller. Det finns ett par lag som faktiskt kan besegra Real Madrid och Barcelona om de har en bra dag och hemmaarena, och Valencia är ett av dem. Sevilla, Deportivo La Coruña och Bilbao är tre andra exempel på såna lag. Oddset för Valenciaseger är finfina 5,00 gånger pengarna hos Betfair. Det är värt en femtiolapp.

Liknande logik gör matchen mellan Wigan och Manchester City intressant. Wigan har hittills gjort mycket bättre ifrån sig mot lagen på den övre halvan av tabellen än vad de har gjort mot lagen från den undre halvan. Det verkar som att Roberto Martinez trivs med att möta lag som har ett eget – och anfallande – spel. Wigan är konstiga på det sättet, de kan spöa Aston Villa borta och Chelsea hemma, samtidigt som de kan förlora mot både Hull och Wolverhampton. En etta i matchen Wigan-Man.City på JJB Stadium får man 5,20 i odds för. Klart spelbart i min bok.

Här har ni helgtipsen sammanfattade:
200 spänn på hemmasegrar i matcherna Arsenal-Birmingham, Man Utd-Bolton och AIK-Gefle (odds:1,98)
50 spänn på hemmaseger i matchen Valencia-Barcelona (odds: 5,00)
50 spänn på hemmaseger i matchen Wigan-Man City (odds: 5,20)

I det sydamerikanska VM-kvalet förlorade Uruguay hemma mot Argentina, vilket var precis tvärtemot vad jag förutspådde. Det kostade mig en hundring.

Onsdagens spel: förlust 100 kronor

TOTALT: +290 kronor

Antal vunna spel: 30 av 58 möjliga (51,72%)

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB