Sportspelsbloggen

med Jonas Dahlquist

Startsida / Inlägg

VM-uppladdning 1 – Skyttekung

av Jonas Dahlquist

Som ni säkert har märkt är fotbollsutbudet minst sagt skralt under perioden mellan det att ligorna tar slut och VM börjar. Okej för Champions League-finalen och en och annan glödhet kvalmatch (Blackpool-Cardiff), men det är ganska så lugnt.

Därför tänkte jag att vi så sakteliga ska börja blicka framåt mot vad som händer i Sydafrika mellan den 11:e juni och den 11:e juli. Själv kommer jag att vara på plats i Johannesburg och Pretoria under hela gruppspelet, och lämna speltips inför samtliga matcher under hela turneringen.

VM:s skyttekung är alltid lurig att hitta, och jag har kommit fram till ett knippe kandidater. Här kommer de!

Till att börja med vill jag slå ett slag för Argentinas Gonzalo Higuain. Dels är han en grymt duktig målskytt, och dels kommer han att spela bredvid Lionel Messi – vilket innebär att motståndarförsvaren oundvikligen kommer att rikta sin uppmärksamhet mer mot Messi än mot den som spelar bredvid honom. Gonzalo Higuain står i 20,00 gånger pengarna och känns som ett vettigt spel.

En annan av de största favoriterna till skytteligatiteln som jag tror på är Brasiliens Luis Fabiano. Det faktum att brassarna oftast går långt innebär många matcher att sprida ut målen på, och så har de ju matchen mot Nordkorea i gruppspelet där det kan rinna iväg rejält. 3-4 mål av en anfallsspelare där känns inte alls otroligt. Man får 12,00 gånger insatsen för Luis Fabiano som skyttekung. Det är lite lågt, men också hyfsat troligt. 

Italien har Nya Zeeland i sin grupp, och det är också en match där jag tror att det kan bli stora siffror. Återigen innebär det då att en av anfallsspelarna i Italien har goda möjligheter att vräka in ett hattrick eller så. Det räcker ju med att göra tre mål i en match och sen göra två-tre mål på övriga matcher i hela turneringen för att man ska vara med i den absoluta toppen av skytteligan. Italiens anfallare heter, förmodligen, Antonio di Natale (70,00 gånger pengarna) och Alberto Gilardino (55,00 gånger pengarna). Vill det sig så kanske Vincenzo Iaquinta spelar, och han ger hela 280,00 i odds medan Borriello står i 240,00 gånger pengarna. Ett lite roligt spel att ha.

Ska man ta med ytterligare ett namn så är det Chiles Humberto Suazo, som vräkte in mål i det sydamerikanska VM-kvalet (10 stycken). Real Zaragoza-anfallaren kommer att få mycket ansvar i Chiles offensiv, och det mesta lär gå ut på att få bollen att hamna hos Suazo. Oddset på Humberto Suazo som skyttekung är 90,00 gånger pengarna. Inte alls dumt, om ni frågar mig.

Det är givetvis grymt svårt att hitta en skyttekung, men desto roligare om man lyckas.

Om ni tvingar mig att sätta pengarna på en av de ovanstående så blir det… Higuain!

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB