Sportspelsbloggen

med Jonas Dahlquist

Startsida / Inlägg

VM-uppladdning 2 – Besvikelserna

av Jonas Dahlquist

Vi vet alla vilka de stora favoriterna är i VM, och de är ganska så många. Som jag ser det så är 8-9 länder potentiella världsmästare. Det innebär att 7-8 länder kommer att bli mycket besvikna, och att minst ett par av dem kommer att floppa rejält.

Länderna jag talar om är:

Brasilien
Argentina
Italien
Spanien
Frankrike
Holland
England
Portugal
Tyskland

Portugal får hänga med trots att jag egentligen inte tycker att de har världsmästarnivå på laget, men Cristiano Ronaldo är Cristiano Ronaldo och han kan lätt(?) trycka in två 40-metersfrisparkar per match, och då blir det VM-guld ändå.

Av dessa nio gissar jag att tre lag kommer att misslyckas rejält. Med detta menar jag att de blir utslagna i åttondelsfinal, eller ännu tidigare.

Frankrike är en lös kanon på däck, enligt mig. Det har de varit sen Raymond Domenech tog över som förbundskapten, och eftersom han – av någon outgrundlig anledning – har fått sitta kvar så är det så fortfarande. Jag tycker att deras grupp ser lite halvklurig ut, med Mexiko, Uruguay och hemmanationen Sydafrika. Jag har tippat att Frankrike åker ur redan i gruppspelet, så det får jag stå för. Oddset på detta är 3,45, och känns som ett lite kul spel.

Samma sak är det med Portugal, som visserligen kan gå jättelångt tack vare C.Ronaldo, men det känns som att risken för att allt går åt pipan är otroligt mycket större. Jag känner att Brasilien är två snäpp bättre än Portugal, och att Elfenbenskusten är ett snäpp bättre… Oddset på att Portugal åker ur redan i gruppspelet är 2,08. Lite lågt, men ganska så troligt trots allt.

Min tredje ”fiaskovarning” hamnar hos Spanien, som förvisso är ett fantastiskt lag, men de har haft lite problem med skador på nyckelspelare under säsongen och lite för nära VM för tt det ska kännas helt avspänt, dessutom sätter jag ett litet frågetecken för försvarsspelarnas defensiva kunskaper. De har ett grymt passningsspel och är duktiga i det offensiva, men om någon pressar dem på allvar och faktiskt a-n-f-a-l-l-e-r så tror jag att de kan hamna i bryderier. Spaniens Grupp H matchas mot Grupp G i åttondelsfinalen, så det blir antingen Brasilien, Portugal eller Elfenbenskusten för Spanien (Nordkorea räknar jag bort). Ska vi säga att de ryker där? Oddset på att Spanien försvinner redan i åttondelsfinal är 3,55. Helt klart värt en hundring!

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB