Sportspelsbloggen

med Jonas Dahlquist

Startsida / Inlägg

Gert Fylkings paradfras

av Jonas Dahlquist

”Äntligen!”

 

Så känns det förstås när riktiga Champions League sätter igång. Den första CL-kvällen innehåller ett par godbitar, men innan jag tar mig an dem vill jag bara klarlägga ett par saker.

Vad gäller Champions Leagues slutsegrare så går jag inte på något annat än den berömda magkänslan och levererar följande profetia:

Chelsea (odds: 6,60)

När det gäller turneringens skyttekung får det bli den här karln:

David Villa, Barcelona (odds: 6,20)

Nu när de formaliteterna är avklarade kan vi på allvar börja leta efter matcher med bra spelvärde. Vi börjar i Holland där Twente tar emot de regerande mästarna Inter. Givetvis är Inter det – på pappret – bättre laget, och de har dessutom sju raka utan förlust mot just holländska lag. Däremot har de inte fått ihop spelet hundraprocentigt (eller ens nittioprocentigt) än under nye tränaren Rafa Benitez. Antingen följer man logiken och spelar Inter, eller så tänker man att kvällens match är det bästa tillfället Twente kommer att få att slå Inter – som faktiskt var trögstartade i gruppspelet ifjol.

Twente – Inter
1: 3,85
X: 3,20
2: 2,32

Jag vet att vi i Sverige har en benägenhet att övervärdera engelska lags skicklighet rätt så rejält, jag är själv en mycket god syndare i denna frågan. Tottenham är inte det bästa engelska laget i turneringen på något sätt, men jag tycker ändå att de har en god chans borta mot Werder Bremen, och detta mycket tack vare managern Harry Redknapps totala oförstående inställning till varför hans lag inte skulle kunna vinna borta mot t.ex Werder Bremen. Nyligen värvade Rafael van der Vaart har förresten gjort tre mål borta mot W.Bremen, fast det var när han spelade för Hamburg.

Werder Bremen – Tottenham
1: 2,06
X: 3,70
2: 4,00

Lyon har spelat Champions League fler gånger än de svenska partiledarna har sagt ordet ”välfärd” de senaste månaderna. Det känns också som att de oftare och oftare blandar sig i turneringens slutskede. De tar sig numera alltid vidare från gruppspelet. Schalke 04 storsatsar, och jag tycker att de gör det på ett intressant sätt, men de har verkligen inte lyckats få ihop det än i ligan. Det har varit bedrövligt, rent ut sagt. Hemma på Gerland är Lyon vansinnigt starka, och oddset på hemmaseger är anmärkningsvärt högt, om ni frågar mig – och om ni läser detta så är det faktiskt exakt vad ni gör.

Lyon – Schalke 04
1: 1,97
X: 3,55
2: 4,60

Liten varning för att Bursaspor mycket väl kan slå Valencia hemma, Man Utd och Barcelona kommer att cruisa hem sina hemmamatcher, samt att FC Köpenhamn-Rubin Kazan kan vara en av årets mest svårtippade historier.

Samtliga odds kommer från Betfair.com.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB