Sportspelsbloggen

med Jonas Dahlquist

Startsida / Inlägg

Minst lika bra idag

av Jonas Dahlquist

Om gårdagens Champions League-matcher bjöd på skojiga resultat och bra möjligheter till pengar ser det inte så dumt ut denna onsdagkväll heller.

Själv missar jag tyvärr CL-fotbollen eftersom jag är på plats inne på Swedbank Stadion i Malmö för att se den rena seriefinalen mellan Malmö FF och Helsingborg. MFF har snabbhet, passningsspel och en härlig framtid i laget, men de har inte några anfallsspelare eftersom Daniel Larsson och Agon Mehmeti är avstängda. HIF, däremot, har Allsvenskans hetaste anfallare (Gerndt) och massvis med rutin, men i mina ögon ett lite mer defensivorienterat spel och i allmänhet känns de något mer lättlästa. Jag tycker att det är vansinnigt svårtippat, men har man en klockren känsla här kan det löna sig att följa den eftersom oddsen är jämnt fördelade.

Malmö – Helsingborg
1: 2,56
X: 3,35
2: 3,10

En annan Allsvensk match med spelvärde tycker jag är Åtvidaberg-Djurgården, där gästerna har en närmast hysterisk form (tolv poäng på de fyra senaste). Nu är det dock så att Djurgården har hamnat i en komfortabel del av tabellen, där de mer eller mindre redan har klarat nytt kontrakt, och det bör ha varit en av målsättningarna med tanke på den förra säsongen. Åtvidaberg har däremot massor kvar att spela för, och dessutom bra form för att vara ett bottenlag. De är hyfsade hemma på Kopparvallen, och kan mycket väl skrälla här.

Åtvidaberg – Djurgården
1: 3,25
X: 3,50
2: 2,42

…och så Champions League då. Jag kan ju kort tycka att 1,37 i odds för Arsenalseger hemma mot portugisiska Braga är ganska så snällt med tanke på att det till 99,9% säkerhet kommer att bli just hemmaseger. Samma sak gäller Real Madrid hemma mot Ajax till 1,31 och Chelsea borta mot MSK Zilina (med CL:s minsta hemmaarena, bara 11.811 åskådare går in på Pod Dubnom) till 1,38 gånger insatsen.

Jag tror också att Partizan Belgrad får det svårt borta mot Shaktar Donetsk, som skulle kunna knega sig till en åttondelsfinal, och kanske till och med till en kvartsfinal. När lagen möttes i Serbien i Europa League-spelet förra säsongen vann Shaktar med 4-1, men man måste hålla ögonen på bortalagets brasse Cleo, som gjort mål i samtliga sex kvalmatcher till huvudturneringen.

Shaktar Donetsk – Partizan Belgrad
1: 1,45
X: 5,00
2: 8,80

Fjolårsfinalisten Bayern München ser ut att vara ungefär lika bra som under 2009-10, då de förvisso hade en massa tur – men det är inte bara tur om man går till CL-final. Roma har många bra spelare och ser intressanta ut, men jag tror att Bayern München ändå håller snäppet högre kvalitet. Dessutom ogillar Roma att åka till Tyskland, de har förlorat i nio av sina elva senaste matcher på tysk mark.

Bayern München – Roma
1: 1,66
X: 4,10
2: 6,00

Förutom detta så bör Olympique Marseille vinna hemma mot Spartak Moskva, men ”l’OM” vore inte ”l’OM” om de inte lika gärna kan förlora med 0-4. Rent generellt ska man nog undvika att spela på de franska mästarna… Rumänska Cluj mot schweiziska FC Basel är en riktigt lurig historia som jag helt låter bli, och 1,48 gånger pengarna på Milan hemma mot kluriga Auxerre känns alldeles för lite, även om jag tror att Milan vinner.

Samtliga odds kommer från Betfair.com.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB