Sportspelsbloggen

med Jonas Dahlquist

Startsida / Inlägg

I princip hundraprocentigt

av Jonas Dahlquist

Visst kan det skrälla på de mest bisarra ställen emellanåt, tänk bara på Hercules seger borta mot Barcelona, i helgens Premier League kommer det dock inte att ske.

Jag ser nämligen ingen som helst anledning till varför West Bromwich skulle kunna ta en poäng av Arsenal på Emirates Stadium. West Brom vann i derbyt mot Birmingham nyligen, och är nog fortfarande rätt så nöjda med det. På bortaplan är de inte alls bra när det kommer till Premier League-nivå – om man lägger ihop denna säsongen med deras förra PL-säsong (2008-09) så har de 18 raka bortamatcher utan seger, och fjorton av dem är förluster. Oddset 1,24 på hemmaseger är oväntat högt, tycker jag – även om man måste satsa mycket pengar för att få en ordentlig vinst.

Arsenal – West Bromwich
1: 1,24
X: 6,80
2: 20,00

En annan sak med den här matchen är att det hittills har delats ut tio röda kort i Premier League under den här säsongen. Hälften av dem har kommit i matcher där Arsenal spelat.

Utvisning?
Ja: 4,90
Nej: 1,10

Två lag i dålig form möts på St.Andrews, men jag tror att jag har en vinnare ändå i hemmalaget. Birmingham har förvisso bara vunnit två av sina 15 senaste ligamatcher, men de är samtidigt oerhört svårslagna på hemmaplan och har faktiskt inte förlorat där sen den 25:e september 2009. Gästerna Wigan ser ut att vara ännu svajigare än ifjol, trots att jag inte trodde att det gick. Wigan vinner oftast hemma mot Arsenal och Chelsea och såna där lag, men sen förlorar de stort mot de flesta andra.

Birmingham – Wigan
1: 1,88
X: 3,55
2: 5,10

En tredje match jag gärna tittar närmare på är Fulham-Everton, där lagen har mötts 18 gånger i Premier League-sammanhang. 17 av dessa möten har slutat med hemmaseger…! Nu spelas matchen på Craven Cottage, alltså vinner Fulham (plus att Everton inlett svagt).

Fulham – Everton
1: 2,82
X: 3,30
2: 2,90

Man City-Chelsea är oviss och otroligt svårtippad, men magkänslan säger kryss (odds: 3,45). Blackpool mot Blackburn är ett möte med derbykaraktär, och är det något Ian Holloway är bra på så är det att motivera sina spelare inför såna här matcher. Blackpool bör ha en bra chans att vinna här (odds: 3,40). Två krysskänningar finns i Newcastle-Stoke (odds: 3,55) och Wolverhampton-Aston Villa (odds: 3,35).

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB