Sportspelsbloggen

med Jonas Dahlquist

Startsida / Inlägg

När rätt blir fel (och tvärtom)

av Jonas Dahlquist

Jag tyckte att jag hade bra flyt i allmänhet och bra koll inför helgomgången i Premier League, men herre-min-gud vad jag var ute och cyklade. Okej, inte en enda av er hade en tvåa på West Brom heller, men ändå.

Som jag brukar säga: jag spelade rätt, men resultaten var fel. Nu är det bara att vända på detta och håva in lite pengar istället.

Champions League-spelet innehåller många intressanta objekt. Jag tycker att Auxerre har en bättre chans till poäng hemma mot Real Madrid än vad de flesta verkar utgå ifrån. Oddset 1,61 på Real Madrid-seger känns lite för lågt med tanke på att de knappast gjort helgjutna insatser i ligaspelet än. Krysset för 4,00 gånger pengarna känns bättre. Dessutom ogillar Real franskt motstånd – i sina nio senaste matcher mot franska lag i Europaspelet har de bara vunnit två.

Auxerre – Real Madrid
1: 7,60
X: 4,00
2: 1,61

Egentligen borde då samma resonemang gälla Milan borta mot Ajax – och jag tror faktiskt att det gör det! Milan vann ju i den första omgången av CL och är inte i ett direkt trängande behov av en trepoängare här, samtidigt som deras fokus bör ligga på att få igång ligaspelet innan det är för sent. Intressant med en Zlatan som kommer ”hem” till Amsterdam, jag tror inte att han får med sig mer än en pinne.

Ajax – Milan
1: 2,52
X: 3,30
2: 3,20

Ett lag som behöver kickstarta sin säsong illa kvickt är Bayern München, som krisar i Bundesliga bra mycket värre än vad Milan gör i Serie A och Real Madrid gör i Primera Division. Bayern behöver en vinst och de behöver den nu, oavsett var den kommer. Då kanske en bortamatch på lagom avstånd (Schweiz) är passande. Spelare för spelare ska FC Basel inte ha en chans, och jag tror att Bayern är grymt revanschsugna efter hemmaförlusten mot skrällaget Mainz senast.

Basel – Bayern München
1: 4,10
X: 3,40
2: 2,14

I övrigt bör Chelsea förstås slå Olympique de Marseille på Stamford Bridge (odds: 1,41), Roma bör slå Cluj (1,39) och Spartak Moskva ska slå MSK Zilina (1,49). Arsenal får det tufft borta mot Partizan Belgrad och krysset ser vettigt ut för 3,60. Dessutom tycker jag att 3,00 i odds för Shaktar Donetsk-vinst borta mot portugisiska se-och-lär-gänget Braga är helt OK.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB