Sportspelsbloggen

med Jonas Dahlquist

Startsida / Inlägg

Lurigt, men möjligt

av Jonas Dahlquist

Helgens Premier League-, Serie A- och Primera Division-spel bjuder på många fallgropar, jag hoppas kunna undvika dem och styra kosan mot vinst.

I vanliga fall hade jag tyckt att Stoke-West Ham lät som alla urmödrars kryss, men en detalj gör att jag ändrat mig. Den detaljen heter Yom Kippur, och det är en judisk högtid. West Ham-tränaren Avram Grant väljer nämligen att fira den istället för att följa med sitt lag till The Midlands. Han får givetvis vara hur religiös han vill och fira vad han vill, men hans spelare kommer givetvis att undra varför de ska springa benen av sig när tränaren ändå inte bryr sig. Har en eller ett par spelare den attityden idag (vilket jag tyvärr tror) så är Stoke förmodligen det värsta motståndet som finns. De arbetar alltid till 100%, är starka och tunga och har en grymt högljudd publik i ryggen. Dessutom har West Ham 20 raka bortamatcher i Premier League utan seger, de har släppt in fyra mål på nick redan (mest av alla) och detta är ju Stokes paradgren.

Stoke – West Ham
1: 1,93
X: 3,55
2: 4,80

När vi ändå är inne på lag som är knackiga på bortaplan så kan vi ju ta upp Bolton, som åker till Villa Park idag. Den ende Boltonspelaren som trivs mot Aston Villa är Johan Elmander, som spelat på Villa Park två gånger och gjort mål båda gångerna. Tyvärr har det inte räckt, det är nämligen så att Aston Villa är Boltons ”bogey team”. På de 15 senaste inbördes mötena har Bolton bara vunnit en match. Dessutom är Owen Coyles lag som sagt ganska knackiga på bortaplan, de har till exempel gått mållösa av planen i åtta av sina tolv senaste bortamatcher i ligan. Ska Bolton se upp med någon särskild är det nog Ashley Young, som gjort mål i de fyra senaste matcherna mellan lagen.

Aston Villa – Bolton
1: 1,77
X: 3,80
2: 5,70

I övrigt vinner förstås Man Utd hemma mot Liverpool (odds: 1,76), kryss mellan Blackburn och Fulham låter givet (odds: 3,40), Everton avgör väl sent – som vanligt – hemma mot svajiga Newcastle (odds: 1,69) och Tottenham-Wolves plus Sunderland-Arsenal låter som två matcher som är väldigt svårspelade, så där låter jag bli.

I Italien tror jag att Milan revanscherar sig för förlusten mot Cesena och spelar ut Catania på San Siro (odds: 1,34). Dessutom väntar jag mig att Roma tar sig ur sin usla vecka genom att slå Bologna hemma på Olympaistadion i Rom (odds: 1,46). Den match jag tycker ser roligast ut spelas dock ännu längre söderut.

Nämligen i Bari, där Cagliari kommer på visit. Cagliari vann ju med hela 5-1 mot Roma senast, men det var på hemmaplan det. På bortaplan är de så där usla som normala mitten- och bottengäng gärna är i södra Europa. Bari är starka hemma och bör kunna vara ett lag som håller sig undan från bottenstriden. Här har de ett bra läge till tre poäng.

Bari-Cagliari
1: 2,12
X: 3,35
2: 4,20

Avslutningsvis vill jag nämna Spanien och mötet mellan Atletico Madrid och Barcelona, som är en höjdpunkt över det vanliga. Det blir nämligen alltid massor av mål i de här matcherna, och Barcelona har relativt svårt mot Atletico på Vicente Calderon. Nu bör ju inte ett lag som Barca förlora två raka ligamatcher, men möjligheten finns ändå här – särskilt som Atletico sett vansinnigt starka ut i säsongsinledningen. 2-1 till Atletico förra säsongen.

Atletico Madrid – Barcelona
1: 5,00
X: 4,40
2: 1,71

Sen vet jag att Real Madrid högst troligen viftar undan Real Sociedad på Anoeta, men oddset 10,00 för hemmaseger kan vara kul att ha en slant på, med tanke på att Real Sociedad inlett bra och att stämningen kommer att vara galen i San Sebastian. Real Mallorca var bra hemma mot Real Madrid och kan nog göra en ännu bättre hemmamatch mot Osasuna, som får det svårt här (odds: 2,06) och Valencia ser till att Hercules Alicante kommer ner på jorden igen efter Camp Nou-triumfen förra helgen (odds: 2,34).

Samtliga odds kommer från Betfair.com.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB