Sportspelsbloggen

med Jonas Dahlquist

Startsida / Inlägg

Lillördag ger storvinst?

av Jonas Dahlquist

Jag kände att jag var hyfsat rätt ute igår, förutom att Chelsea imponerade stort i Moskva och att Roma gjorde bort sig (igen) på Olympiastadion. Ikväll ska jag ha alla rätt!

Till att börja med ser jag fram emot en väldigt målrik tillställning på Giuseppe Meazza i Milano, där Inter och Tottenham möts. Förutom Arsenal, som på sina tre CL-matcher gjort nio mål, är det här de två mest målglada lagen framåt i CL hittills. Tottenham är ruggigt starka på fasta situationer och kan mycket väl skramla fram ett (eller till och med två) mål där, medan Inter är bra hemma och kan mönstra mängder av olika imponerande anfallskonstellationer. 3-2, 3-1 eller 2-2 känns troligt och kul. Liten varning för att Rafa Benitez hade problem med Harry Redknapps Spurs när Benitez var i Liverpool. Redknapp har tre segrar på de fem senaste ”managermötena” med Benitez.

Inter – Tottenham
1: 1,68
X: 3,95
2: 6,40

Under 3,5 mål: 1,44
Över 3,5 mål: 3,20

Är det något som är lika säkert som Amen i kyrkan så är det att portugisiska lag förlorar på bortaplan i de europeiska cuperna. Jag vet inte varför det är så här, det bara är det. Benfica har till exempel bara vunnit två av de 19 CL-bortamatcher de någonsin spelat. Därför är det ganska så troligt att Lyon vinner på Gerland ikväll, och Kim Källström med lagkamrater verkar dessutom fått bra fart på spelet. Fransmännen förlorar ogärna på hemmaplan i CL-gruppspelet – bara två förluster på de 22 senaste.

Lyon – Benfica
1: 2,14
X: 3,40
2: 4,10

I övrigt spelar det absolut ingen roll att Wayne Rooney-turbulensen påverkar Manchester Utd en gnutta, de vinner nämligen ändå hemma mot Bursaspor (odds: 1,26). Barcelona spöar FC Köpenhamn enkelt (odds: 1,14) trots danskarnas fina start på gruppspelet, och Schalke 04 dansar till sig en trepoängare hemma mot Hapoel Tel Aviv (odds: 1,51).

Svårare då mellan t.ex Rangers och Valencia, där en eventuell vinnare går mot den viktiga andraplatsen i gruppen efter Man Utd. Jag lutar mot en tvåa (odds: 2,16) men varnar ändå för att Rangers kan utföra stordåd när de är på samma höga nivå som publiken. 4,10 för hemmaseger kan vara en luring.

Panathinaikos-Rubin Kazan kan sluta precis hur som helst, och Twente kan ställa till det för ett – på pappret – lite vassare Werder Bremen, så de passar jag på.

Samtliga odds kommer från Betfair.com

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB