Sportspelsbloggen

med Jonas Dahlquist

Startsida / Inlägg

Het som lava

av Jonas Dahlquist

Bättre rekar än de jag gav i onsdags är svåra att föreställa sig, och det tråkiga med det är att det inte finns en snöbolls chans i helvetet att jag kan bli bättre till helgen – men man kan ju iallafall försöka…

Det lag i världen som är mest svårtippat – år efter år – måste vara Tottenham. Ibland kanonbra, ibland katastrofusla. De, om några, är som Forrest Gumps chokladask – man vet aldrig vad man ska få. Det är bara de, och möjligen Atletico Madrid, som beter sig så i fotbollsvärlden. I onsdags låg Spurs under med 4-0 borta mot Inter i paus och hade en man utvisad, och den självklara Tottenhamutvecklingen är förstås då att Gareth Bale gör ett äkta hattrick. Nu möter de Everton, som inte direkt är lättippade heller, och jag tror på ett kryss som utgångstecken. Everton har vunnit tre av de fyra senaste mötena på White Hart Lane, men senast blev det förlust. Ska något lag vinna här så är det nog Everton.

Tottenham – Everton
1: 2,16
X: 3,45
2: 3,90

Det är ganska svårt att hitta en uppenbar vinnare i mötet mellan Sunderland och Aston Villa på Stadium of Light, men jag tror på Sunderland av ett par anledningar. Dels är de ett helt annat lag på hemmaplan än på bortaplan – och sen kan inte krysstrenden fortsätta hur länge som helst. Fem raka oavgjorda i ligan är inte bra poängmässigt, men eftersom tre av motståndarna har varit Man Utd, Liverpool och Arsenal så är det fullt godkänt ändå. Dessutom har Aston Villa varit bedrövliga på bortaplan – fyra av deras fem senaste bortamatcher i Premier League har slutat med förlust.

Sunderland – Aston Villa
1: 2,48
X: 3,30
2: 3,30

Chelsea vinner tvivelsutan hemma mot Wolverhampton (odds: 1,14) och Birmingham kämpar ner Blackpool på St.Andrews (odds: 1,93). West Bromwich har gott självförtroende medan Fulham har det halvjobbigt, men krysset känns mest logiskt mellan dem ändå (odds: 3,40). Förra säsongen spöade Manchester City upp Arsenal så det bara sjöng om det när lagen möttes på Eastlands, och jag tror att de har en bra chans att göra det igen. Arsenal kommer att få exakt 0% domarsignaler med sig efter Chamakhs simhopp i straffområdet senast, och Man City känns på gång (odds: 2,52).

Wigan-Bolton är klurig, men jag tror att Elmander gör mål igen. Jag avstår dock från att tippa något tecken. Samma sak med West Ham-Newcastle och Stoke-Man Utd. Liverpool bör vinna mot Blackburn på Anfield, men den här säsongen kan man absolut inte lita på Pool.

Samtliga odds kommer från Betfair.com.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB