Sportspelsbloggen

med Jonas Dahlquist

Startsida / Inlägg

Tell me why I don’t like mondays

av Jonas Dahlquist

Det finns ju ingen anledning att ogilla veckans första dag, egentligen. Fullt av nya möjligheter och ett par bra spelobjekt med detsamma.

Den Allsvenska guldstriden är inne i ett avgörande skede, och kvällens två matcher ser ut att spela guldet närmare Malmö FF om ni frågar mig. På Swedbank Stadion är det nämligen ett tämligen omotiverat Kalmar FF som är på besök, och med tanke på MFF:s brutala hemmafacit bör ettan vara tämligen säker. Roland Nilssons lag har resultatraden 12-1-0 på hemmaplan och målskillnaden 25-6 på tretton matcher. Motsvarande siffror för Kalmars bortaspel är blygsamma 3-6-4 och målskillnaden 13-16. Hade matchen spelats för 2-3 år sen hade det förmodligen känts som en tvåa, hade den spelats på Fredrikskans hade den känts som ett kryss, nu känns den dock – som sagt – som en klockren etta.

Malmö FF – Kalmar FF
1: 1,60
X: 4,30
2: 6,60

I Borås måste då Helsingborg vinna mot Elfsborg för att hålla jämna steg med MFF, och det tror jag blir väldigt svårt. Dels är Elfsborg väldigt hemmastarka (19 raka på Borås Arena utan förlust), och dels vantrivs Helsingborg kraftigt borta mot Elfsborg. På de fem senaste matcherna mellan lagen i Borås har Elfsborg vunnit tre och två har slutat oavgjort – och Helsingborg har inte gjort ett enda mål. Det senaste HIF-målet i Borås kom i maj 2004, och då hette arenan fortfarande Ryavallen. Helsingborg har helt enkelt aldrig gjort ett Allsvenskat mål på Borås Arena.

IF Elfsborg – Helsingborgs IF
1: 2,14
X: 3,60
2: 3,90

I Spanien kompletteras den sjunde omgången med ett intressant möte – nämligen nykomlingen Hercules hemma mot formlaget Villarreal. Skulle lilla Villarreal vinna matchen går de faktiskt upp i tabelltopp, före Real Madrid och Barcelona och de andra. Alicantelaget Hercules har dock gjort sig ett namn i Fotbollseuropa genom att slå Barcelona på Camp Nou och sen också tvåla till Sevilla på hemmaplan. Å andra sidan har de förlorat mot Athletic Bilbao(h), Valencia(h) och Getafe(b) och kryssa mot jumbon Zaragoza(b). Firma Nilmar-Rossi vräker in mål och fixar minst ett kryss ikväll. Minst.

Hercules – Villarreal
1: 3,00
X: 3,45
2: 2,60

En sista måndagsmatch hämtar jag från Premier League, där Blackburn möter Sunderland på Ewood Park. Mötena mellan de här lagen brukar vara ruggigt tighta. Sju av de tio senaste har slutat med uddamålsseger åt endera hållet. De andra tre? Jodå, oavgjort… Båda lagen står på åtta inspelade poäng, och det lag (om något) som vinner far plötsligt upp på en 7:e-8:e-plats, vilket får anses som en kanonstart. Å andra sidan innebär en förlust ikväll att man får klassas som ett bottenlag. Därför känns krysset som ett logiskt tecken. Ska det vara fördel för något lag känner jag att det är Blackburn, som bara förlorat fem av 33 hemmamatcher i Premier League sen Sam Allardyce tog över. Sunderland är också ett notoriskt dåligt bortalag – på de 32 senaste ligamatcherna på bortaplan har de inte vunnit mer än två stycken. Det är direkt bedrövligt!

Blackburn – Sunderland
1: 2,15
X: 3,35
2: 4,10

Samtliga odds kommer från Betfair.com.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB