Sportspelsbloggen

med Jonas Dahlquist

Startsida / Inlägg

Förvånansvärt bra odds

av Jonas Dahlquist

Ett av de bättre hemmalagen av ”de där mittengängen” hemma mot ett bottenlag som inte vinner på bortaplan ens om de möter Hälleforsnäs P-95:or. Det bör ju bli en etta. 

Senast West Ham vann en bortamatch var i den första omgången. Förra säsongen, alltså. 23 raka bortamatcher i ligan utan vinst, med andra ord – och hela 15 av dem har varit förluster. Birmingham har hållit nollan i tre av sina fyra senaste på hemmaplan, och de är vanligtvis starka på St.Andrews, men det finns vissa frågetecken för dem ändå. De har t.ex bara vunnit en av sina åtta senaste ligamatcher, och just mot West Ham brukar de ha problem – en enda seger på de sju senaste inbördes mötena. Nu är det alltså bara en fråga om vilken trend som är sämst, och jag tror att West Hams usla bortaspel har etsat sig fast hos spelarna. Birmingham har bara förlorat tre av sina 23 senaste hemmamatcher i ligan, och nu är West Ham ett lämpligt motstång för Seb Larssons gäng.

Birmingham – West Ham
1: 2,00
X: 3,50
2: 4,50

Att Everton har samma poängantal som Blackpool efter tio omgångar är lite märkligt, med tanke på att Everton ska vara minst dubbelt så bra som lilla Blackpool. Ian Holloway verkar dock ha fått nykomlingen från semesterorten att tro att det faktiskt är möjligt att hänga kvar, och senast vann de sin första hemmamatch för säsongen när de (med viss domarhjälp) slog West Bromwich. Egentligen tror jag ju att Everton ska vinna det här ganska så enkelt, men oddset på hemmaseger är så bra att det frestar mig rätt mycket. Får Blackpool koll på Tim Cahill så kan de grisa sig till en trepoängare.

Blackpool – Everton
1: 5,00
X: 3,75
2: 1,85

Utan att överdriva tror jag att många Sunderlandsupportrar allvarligt har funderat på att emigrera till bortre Kirgizistan under veckan som följt efter den monumentala 5-1-förlusten mot Newcastle på St. James’ Park förra veckan. Pinsammare än så kan det knappast bli uppe på Wearside. Revanschlustan bör därför vara hur stor som helst bland Steve Bruce’s spelare, och det får Stoke sota för. Nu är ju inte Stoke något brödgäng på något sätt, men tre raka förluster i ligan och en förlust mot West Ham(!) i Ligacupen säger ändå att formen är dålig. Jag går för Sunderland här.

Sunderland – Stoke
1: 2,12
X: 3,35
2: 4,30

Manchester Utd kommer inte ha några som helst problem med Wolves på Old Trafford, men oddset är inte superhögt (odds: 1,26) så frågan är om det ens är värt att chansa. Blackburn får gälla som ganska så stora favoriter hemma mot Wigan, och jag tror att de är ett bra och tämligen säkert tips (odds: 1,83) och så undrar jag om någon match – i hela Fotbollseuropa – kan lukta mer kryss än Fulham-Aston Villa (odds: 3,35)?

 Samtliga odds kommer från Betfair.com.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB