Sportspelsbloggen

med Jonas Dahlquist

Startsida / Inlägg

Åtta matcher – sex hemmasegrar och två bortasegrar

av Jonas Dahlquist

Där har ni upplägget i Premier League ikväll. Den stora matchen är förstås derbyt i Manchester, och där tror jag – möjligen lite oväntat – på City.

Inte ens Manchester Utd kan hantera så stora skade- och sjukdomsproblem som nu finns i truppen. Mot Wolves var det rent flyt som gav dem tre poäng, och nu är motståndet bättre, och det är dessutom på bortaplan. Jag veeeeeeeet att Sir Alex, flera gånger, har utfört stordåd, och jag antar att en del av de spelare som rapporterats som sjuka inte alls är det – bara för att få City att kaxa upp sig ännu mer, men känslan är att det är Citys tur nu. Okej för att United har vunnit fem av de sex senaste inbördes mötena, och visst har United tio raka bortamatcher utan förlust. Men ändå…

Man City – Man Utd
1: 2,82
X: 3,30
2: 2,88

När Roberto Martinez fick jobbet som Wigantränare för lite mer än ett år sen så trodde jag att han kunde göra dem till ett stabilt mittenlag med ambitioner uppåt. Det är han på väg att göra också, fast inte i Premier League, utan i The Championship… Liverpool verkar vara på gång ordentligt efter sin bedrövliga start, och nu kan det gå ganska så snabbt uppåt ett tag för Roy Hodgson och kompani. Lagen har mötts tio gånger i PL-sammanhang, och Wigan har bara vunnit ett av de mötena. Det stora frågetecknet är Liverpools direkt dåliga bortaspel, på de 21 senaste bortamatcherna i PL har de bara vunnit fyra, så det är inte konstigt att de inte är med och slåss om titlar. Här ska det dock inte vara några problem.

Wigan – Liverpool
1: 5,00
X: 3,80
2: 1,85

Bortaseger lär det även bli på Molineux Ground, trots att jag gillar Wolverhampton och deras kluriga hörn- och frisparksvarianter. Jag hoppas verkligen att de hänger kvar, men backlinjen är lite för stabbig för att a) fixa en bättre tabellplacering är typ tolva, och b) hålla ordning på Arsenal. Wolves har faktiskt inte vunnit en enda av de 15 senaste matcherna mot Arsenal, och i de tio senaste har det blivit förlust. Det är helt enkelt definitionen av ett bogeyteam. Wolverhampton är OK hemma, och Arsenal släpper in lite för mycket mål, men det ska räcka till Gunnersseger ändå.

Wolverhampton – Arsenal
1: 6,20
X: 4,20
2: 1,42

Där har ni då de två bortasegrarna plus en av hemmasegrarna ikväll, de övriga fem ”ettorna” är följande: West Ham på uppåtgående vinner hemma mot ett West Brom utan Jonas Olsson (odds: 2,42), ett hittills underpresterande Everton tar en behövlig vinst hemma mot hittills överpresterande Bolton (odds: 1,65) även om Johan Elmander varit sylvass på bortaplan. Chelsea skyfflar givetvis undan Fulham utan problem (odds: 1,28) och Newcastle i form vinner mot Blackburn (odds: 1,87) eftersom Blackburn är ett mycket sämre spelande lag borta än hemma. Avslutningsvis vinner Aston Villa (odds: 1,58) hemma mot det lag som vunnit flest bortamatcher av alla hittills, nämligen Blackpool. Ni hör ju själva hur konstigt det låter, det kan aldrig hålla i sig länge till…

Samtliga odds kommer från Betfair.com.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB