Sportspelsbloggen

med Jonas Dahlquist

Startsida / Inlägg

Oviss form kan ge kassaklirr

av Jonas Dahlquist

Jag tycker att det finns ett par lag i Premier League som inte har någon tydlig formkurva just nu. Hittar man rätt här finns det lite extra tiondelar på oddsen att hämta!

Ta Manchester Utd, till exempel, som med skador och sjukdomar ändå kryssade mot Manchester City i onsdags. Det var oväntat bra gjort, och Man Utd kommer nog väldigt stärkta ur den oavgjorda matchen. Nu har de bortamatch i The Midlands när de åker till Villa Park, och är det något Man Utd gillar så är det att åka till The Midlands! Sedan 1998 har de spelat 42 ligamatcher på bortaplan mot Midlandsmotstånd, och bara förlorat en enda (mot Wolves 2004, jag kommenterade!). Aston Villa är förvisso starka på hemmaplan – bara en förlust på sina 15 senaste ligamatcher på Villa Park – och visst var det så att Villa vann senast lagen möttes, men det var å andra sidan första gången på 29 ligamöten som Man Utd förlorade. Krysset ligger nära till hands, men jag tror ändå på United.

Aston Villa – Man Utd
1: 5,10
X: 3,70
2: 1,86

Manchester mot Birmingham är ett minitema den här helgen. Man City tar nämligen emot Birmingham City, och här finns det all anledning att tro på hemmaseger. Dels är Man City’s trupp större och fylld med bättre kvalitet än Birminghams, och dels är Alex McLeish och kompani usla borta. På de elva senaste bortamatcherna i ligan har de tre oavgjorda och åtta förluster. Det duger bara inte. De släpper dessutom in mål. Många mål. I tolv av de 15 senaste bortamatcherna har de släppt in mer än två mål, och ett sånt facit räcker förstås inte till mot Man City.

Manchester City – Birmingham
1: 1,43
X: 4,90
2: 9,80

Mediagunstlingarna Tottenham har fyra raka PL-matcher utan vinst, för första gången sedan januari 2009. Ännu mer illavarslande är att de har släppt in mål i sina elva senaste ligamatcher – det där försvaret behöver stabilitet för att tätas, men det är naturligtvis svårt med tanke på alla skador de haft. Blackburn brukar ha svårt på White Hart Lane (en vinst på de sju senaste), men en som älskar att spela där är Rafael van der Vaart – han har gjort mål i alla de sex matcher han har spelat på sin nya hemmaarena! Sagolikt. Om den sviten spricker kan de sätta in Roman Pavlyuchenko, som gjort tre mål på sina två senaste matcher mot just Blackburn. Ettan känns säker.

Tottenham – Blackburn
1: 1,63
X: 4,10
2: 7,00

I övrigt är Wigan dåliga hemma och West Brom dåliga borta, logiken säger därför kryss (odds: 3,40) på DW Stadium. Fulham brukar ha det lätt borta mot Newcastle, men nu pekar formkurvorna åt olika håll. Newcastle revanschsugna efter förlusten mot Blackburn i veckan och Fulham direkt katastrofala på bortaplan. 24 raka bortamatcher utan vinst, liksom… Jag säger Newcastleseger (odds: 2,00). Tre av de fyra PL-mötena mellan Stoke och Liverpool har slutat oavgjort. Det låter vettigt (odds: 3,40)

Samtliga odds kommer från Betfair.com.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB