Sportspelsbloggen

med Jonas Dahlquist

Startsida / Inlägg

Sanningens ögonblick

av Jonas Dahlquist

Nu börjar det gälla åttondelsfinal eller någon ointressant omgång av Europa League för Champions League-lagen (eller ingenting alls, i värsta fall). I matcherna där det finns saker att spela för räknar jag därför med att de lag som är ”bra på pappret” gör sin plikt.

Tottenham kan till exempel säkra sin plats i nästa runda om de slår Werder Bremen hemma på White Hart Lane ikväll. Det som talar för att det blir så är att Werder Bremen släppt till oerhört många målchanser i CL hittills, bara MSK Zilina (23) har tillåtit fler avslut inne i det egna straffområdet än Werder Bremen (21). Detta är förstås extra farligt när Tottenham har såpass många matchvinnare som de ändå har. Dessutom är Spurs enormt stärkta av att ha derbyvänt mot Arsenal i lördags. Spurs är förresten det lag som har gjort näst flest mål av alla i CL efter fyra omgångar, medan Werder har släppt in tredjen mest mål.

Tottenham – Werder Bremen
1: 1,47
X: 4,90
2: 8,00

Manchester Utd är i princip klara för åttondelsfinalen, men kan definitivt bli det om de tar poäng borta mot Rangers ikväll – en match där Sir Alex Ferguson nog är den mest motiverade av alla… han kommer förstås att påminna spelarna om detta, och på något konstigt sätt har Man Utd smygit igång sin säsong på allvar nu. Det känns som att de är ur den värsta ”krisen”/”formsvackan”, och de är det utan att ha förlorat varken i Premier League eller i Champions League. Hyfsat imponerande! Att Rangers har fem poäng tycker jag är i överkant, de är inte så bra.

Rangers – Man Utd
1: 5,70
X: 3,75
2: 1,77

sir-alex-ferguson-glasses.jpg

Ett lag som är ur sin formsvacka är Valencia, som ju stökade till det mot sämre motstånd under ett par veckor i oktober, men nu har resultaten gått deras väg igen – i liga, cup och Europaspel – och Valencia känns som en ”typisk fjärdeplats” i La Liga och en ”typisk kvartsfinal” i CL. Vinner de hemma mot redan avsågade Bursaspor ikväll så är de klara, och jag ser absolut ingen anledning till varför de inte skulle klara det. 4-0 till Valencia när lagen möttes i Turkiet tidigare i gruppspelet.

Valencia – Bursaspor
1: 1,24
X: 7,00
2: 18,00

I övrigt antar jag att Inter skuffar undan Twente och ser till att avancemanget är säkrat (odds: 1,65), jag tror att FC Köpenhamn fortsätter succén i CL med att klara ett kryss borta mot Rubin Kazan (odds: 3,55) och så har jag lite ”feeling” för Schalke 04 den här säsongen – efter katastrofstarten har de spottat upp sig rejält och de kan mycket väl ta en trepoängare hemma mot Lyon (odds: 2,36). Barcelona lär vila lite spelare och ta det allmänt lugnt borta mot Panathinaikos med tanke på El Clásico, så där undviker jag spel – liksom på Benfica borta mot Hapoel Tel Aviv, där Benfica ska vara klart bättre men har ett svajigt bortaspel.

Samtliga odds kommer från Betfair.com.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB