Sportspelsbloggen

med Jonas Dahlquist

Startsida / Inlägg

Äntligen miljonvinst!

av Jonas Dahlquist

Äh, så där skrev jag bara för att ni skulle läsa. Men nu när ni ändå är här kan ni ju lika gärna läsa klart.

Det har visserligen inte blivit några miljoner på sistone, men banne mig inte långt ifrån – av någon anledning är jag i god form och hittar rätt mellan alla tips sedan någon vecka eller två tillbaka. Long may it continue.

Gamla anrika och sympatiska West Ham är jumbo i Premier League, och av det jag har sett så är det inte konstigt. De spelar inte bra, alltså. En liten detalj kring Avram Grant är att han – sedan han tog över Portsmouth för prick ett år sen – hela tiden har hållit till på nedflyttningsplats, både med Pompey och West Ham. En bedrift i sig. I vanliga fall är West Ham ett starkt hemmalag, och nu känns det som att de kraftansamlar inför den överkomliga uppgiften Wigan, som blandar och ger i vanlig ordning under Roberto Martinez. Wigan har bara vunnit en av sina 14 senaste bortamatcher i Premier League, och West Ham måste bara ta en trepoängare här.

West Ham – Wigan
1: 2,08
X: 3,50
2: 4,10

På Craven Cottage handlar det om en match mellan två lag som knappt vet hur det känns att vinna – Fulham har bara en seger på sina tio senaste matcher, och Birmingham är helt bedrövliga på bortaplan. På de tolv senaste bortamatcherna i ligan har de prick N-O-L-L segrar, och i nio av de där tolv matcherna har de släppt in två mål eller mer. Det är inte bra, alltså. Nu råkade ju Birmingham vinna hemma mot Chelsea senast, men konstiga saker inträffar ibland. Man ska inte läsa in allt för mycket i det resultatet. Fulham får inte många bättre chanser att äntligen ta en seger än just hemma mot Birmingham, som de dessutom har tre raka hemmamatcher utan förlust mot. Jag tror på Londonlaget. Krysset är dock alltid närvarande, förstås.

Fulham – Birmingham
1: 2,08
X: 3,35
2: 4,30

Brede.jpg

Hittills är Everton en av de mest negativa överraskningarna, och West Bromwich kanske den mest positiva (tillsammans med Bolton) i Premier League den här säsongen. Någonstans måste dock situationen ”normaliseras”, och varför inte när just Everton och West Bromwich möts på Goodison Park? Everton har spelat upp sig, men den gryende formen har sammanfallit med ett halvklurigt spelschema. Det har i sin tur resulterat i en massa kryss, och då blir det inga skutt uppåt i tabellen. Hur som helst har Everton bara förlorat en enda match (mot Arsenal) sedan den 18:e september, så de är ruggigt svårslagna. Samtidigt har West Bromwich rasat fullständigt efter den imponerande starten – de har bara tagit en poäng på de fem senaste ligamatcherna. Väldigt mycket säger mig att Everton ser till att West Bromwich åker tillbaka till Birmingham utan poäng i bagaget.

Everton – West Bromwich
1: 1,62
X: 4,10
2: 6,60

I övrigt vinner förstås Manchester Utd hemma mot Blackburn (odds: 1,29) och Wayne Rooney gör minst ett mål och så är den förlorade sonen hemma igen… Hittar man rätt tecken i Stoke-Man City ser alla oddsen angenäma ut, själv tror jag på en mycket tight historia, förmodligen 0-0 eller 1-1. Kryss känns bäst, hur som helst (odds: 3,40). Wolverhampton verkar vara på väg ur, och Sunderland känns som ett lag på uppgång. En tvåa i mötet på Molineux kan vara på sin plats (odds: 3,00).

Aston Villa-Arsenal, Newcastle-Chelsea och Tottenham-Liverpool låter alla som extremt sevärda historier, men de låter också så pass svårspelade att jag låter bli.

Samtliga odds kommer från Betfair.com.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB