Sportspelsbloggen

med Jonas Dahlquist

Startsida / Inlägg

FA-cupskrällar ger stora pengar…

av Jonas Dahlquist

…om de nu blir av. Någonstans brukar det ju alltid bli ett förvrängt resultat, och hittar man bara rätt nu i helgen kan det bli ack så trevligt.

Innan jag på börjar tippandet till helgen kan jag ju bara konstatera att Livebloggandet från Arsenal – Man City fungerade alldeles utmärkt, däremot var det lustigt att jag kallade samtliga 16 inlägg för ”Emirates Tuesday” när det de facto var onsdag. Man kan inte ha koll på allt.

Nåväl – jag har hittat två matcher som jag tycker ser lämpliga ut nu i helgen.

”Mitt” lag i England är Sheffield Utd, och deras säsong är direkt bedrövlig. De ligger på 21:a plats av 24 lag i The Championship, och försvaret är i pinsam form. På de fyra senaste ligamatcherna har Sheffield Utd släppt in tretton mål. Jag skriver det igen – TRETTON mål! Relativt nye tränaren Micky Adams har en hel del att göra där. Ska man hitta något positivt så är det dels att hemmaspelet varit hyfsat den senaste tiden (två vinster, en oavgjord och en förlust på de fyra senaste på Bramall Lane) och det faktum att de möter ett lag med självförtroendet lika långt ner i skorna som hos de själva.

Det är nämligen Aston Villa som gästar, och deras säsong under Gerard Houllier ser ut som vilken skräckfilm som helst för Villasupportrarna. De har förlorat sex av sina åtta senaste i ligan, och dessutom förlorade de prestigederbyt mot Birmingham i Ligacupen. Houllier måste göra något kvickt, och det känns som att Villas fokus nog ligger på att rädda ligan snarare än att gå långt i cupen. Hos Sheffield Utd tror man nog fortfarande att ”det löser sig” i ligan (truppen är för bra för att åka ur, trots allt), så en cupmatch mot Villa är nog roligare för dem än vad en cupmatch mot Sheffield Utd är för Aston Villa.

Sheffield Utd – Aston Villa
1: 3,60
X: 3,55
2: 2,24

Jag gillar arenor som är ogästvänliga, av någon konstig anledning. Hemmaarenor ska fylla den funktionen – det ska vara tungt att komma dit. Birmingham har en sån resa att göra under lördagen, då de åker till rövarkulan The New Den i South Bermondsey i London. Millwall har sitt rykte av en anledning, och det där ryktet vårdas ömt av de synnerligen tuffa supportrarna. Millwall har överraskat positivt i The Championship och ligger nia, och på hemmaplan har de bara förlorat tre av tolv matcher. De tre senaste hemmamatcherna har slutat med Millwallseger, och målskillnaden är stabila 7-0 på de tre matcherna.

Birmingham har alla möjliga problem i ligan, trots vinsten borta mot Blackpool, och vilar de fem-sex av de ordinarie spelarna så finns det inte så mycket där bakom att vaska fram.

Bonusinformation: En av gatorna utanför The New Den heter Stockholm Road. Det ska vi svenskar inte vara helt smickrade över.

Millwall – Birmingham
1: 2,62
X: 3,45
2: 2,96

Samtliga odds kommer från Betfair.com.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB