Sportspelsbloggen

med Jonas Dahlquist

Startsida / Inlägg

Blandat smågodis på en onsdag

av Jonas Dahlquist

Lite Premier League, lite spansk cupfotboll och lite italiensk dito finns att hitta på kupongerna idag. En sorts Gott & Blandat-påse att välja godbitarna ut.

Från England hämtas en riktigt klurig match, nämligen det tidigare snökaosuppskjutna mötet mellan Blackpool och Liverpool. Kenny Dalglishs entré som manager för gästerna i ligan kunde både ha varit lättare och svårare – problemet ligger dock snarare i deras egna spel än i motståndarnas kvalitet. Märkligt nog har båda lagen just nu 25 poäng, vem hade trott det innan säsongen?

Blackpool blandar och ger friskt, vilket betyder svårigheter när man ska spela på dem. Det är egentligen samma sak med Liverpool, så min känsla är att man får gå väldigt mycket på – just – känsla här. Hemmalaget har inlett 2011 med tre raka förluster, två i liga och en i cupen, och egentligen har jag bara gått och väntat på att Ian Holloway ska kunna sluta trolla med knäna. Den tiden kanske är kommen nu.

Liverpool har å sin sida varit komplett värdelösa på bortaplan. Fyra raka förluster i ligan (Stoke, Tottenham, Newcastle och Blackburn) och dessutom då förlust borta mot Man Utd i FA-cupen som en krydda på det. Är det något som Liverpool behöver göra så är det att starta om datorn och logga in igen på nytt, typ.

Jag vet inte om Liverpool är nöjda med ett kryss, men de vill iallafall verkligen inte förlora. Blackpool kommer att vara hysteriskt tända inför uppgiften, men när den första adrenalinkicken lagt sig känner de sig nog nöjda med, ska vi säga, 1-1.

Blackpool – Liverpool
1: 4,00
X: 3,70
2: 2,06

Resultat (i urval)
0-0: 14,00
0-1: 9,60
1-0: 14,50
1-1: 7,60

DirkKuytKennyDalglish.jpg

I söndags stod jag i studion på Canal+ och såg den bästa fotboll jag sett sen Barcelona krossade Real Madrid i El Clasico. Även denna gång var det Real Madrid som fick det kämpigt, men till skillnad mot matchen på Camp Nou kunde de vända och vinna. Starkt! Nåväl, för uppvisningen stod Villarreal, som var så bra att det inte råder några tvivel om att de är det tredje bästa laget i Primera Division. Deras enda chans att vinna en titel hittar de dock i den spanska cupen, och ikväll är det kvartsfinal nummer ett hemma mot Sevilla.

Gästerna inledde säsongen hyfsat, sen sparkade de tränaren (av någon märklig anledning) och så rasade det mer eller mindre samman. Jag trodde på Sevilla som ett lag som skulle komma trea eller fyra, ungefär, men efter 18 omgångar av ligan ligger de på nionde plats. Deras primära mål bör vara att kämpa sig upp till en Europa League-plats, och jag undrar om inte ligan är mer i fokus för Sevilla än för Villarreal.

Jag går för hemmaseger på El Madrigal, där Villarreal har resultatraden 8-1-0 på nio ligamatcher.

Villarreal – Sevilla
1: 2,10
X: 3,55
2: 4,00

Avslutningsvis tittar jag till Coppa Italia, där Leonardo försöker sätta sin prägel på Inter efter att ha tagit över efter den helt misslyckade Rafa Benitez. Det ser ljusare ut nu efter två raka vinster i ligan och spelschemat framöver ser överkomligt ut.

Genoa har samtidigt överraskat lite negativt – bara en tolfteplats i Serie A, och det är målsnålt både framåt och bakåt. På de tre senaste ligamatcherna har de två kryss och en förlust, och målskillnaden 0-1…

Jag antar helt fräckt att Genoa kommer med ett igelkottsförsvar till San Siro för att grisa sig till ett kryss. Jag tror dock inte att de lyckas med det.

Inter – Genoa
1: 1,72
X: 3,65
2: 6,60

Inter vinner och håller nollan
Ja: 2,02
Nej: 1,16

Samtliga odds kommer från Betfair.com.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB