Sportspelsbloggen

med Jonas Dahlquist

Startsida / Inlägg

Arsenal ska vara chanslösa

av Jonas Dahlquist

Ja, ser man till försnacket så ska det förstås vara så. Barcelona är det lag som de allra flesta håller som världens just nu främsta, och Arsenal ser ut att ha lite brister. Det betyder dock inte att Barcelona slår Arsenal hur lätt som helst.

Förutom att lagen brukas se som två mest underhållande lagen i Fotbollseuropa är de i bra form. Barcelonas makalösa säsong vet ni redan allt om, och Arsenal har inte förlorat i ligan sen Luciadagen, då de mötte Man Utd borta. Sedan dess har de nio raka utan nederlag (6-3-0) och dessutom verkar Robin van Persie vara på den nivån som många väntat på.

Arsenal är alltså otroligt bra i allmänhet och just nu i synnerhet, men det är bara ett problem. De möter Barcelona.

Iniesta, Xavi, Villa, Pedro, Dani Alves, Messi… alla har de tillräckligt med skicklighet för att avgöra matchen själv. Det gör att det blir omöjligt att ”plocka bort” de som sticker ut, eftersom alla sticker ut mer eller mindre.

Det mest uppenbara sättet att störa Barcelona är att göra som Sporting Gijon gjorde i helgen, nämligen genom att vara väldigt fysiska (läs: spela skitfult). Frågan är dock om Arsenal kan/vill spela sådan fotboll? Jag tvivlar.

Fabregas.jpg

Arsenal kommer att vilja spela igång matchen, med vetskapen om att de måste ha med sig en seger från sin hemmamatch. Blir det oavgjort på Emirates är Barcelona extremt stora favoriter att gå vidare. Samtidigt har Barcelona en närmast obehaglig trygghet i sig själva och sitt spel, så de kommer inte att drabbas av panik ens om de hamnar i ett tvåmålsunderläge.

Jag tror att Barcelona tar sig vidare från den här åttondelsfinalen, men jag är inte lika säker på att de vinner kvällens match.

4,00 gånger pengarna på Arsenal hemma på Emirates är lite för bra för att låta bli.

Arsenal – Barcelona
1: 4,00
X: 3,95
2: 2,00

Arsenal vinner och håller nollan
Ja: 8,60
Nej: 1,11

Roma-Shakhtar Donetsk låter som en ganska så klar etta, om man bara går på vad man kan om lagen och deras gamla meriter. Men egentligen är nog Shakhtar favoriter att gå vidare. De avslutade ligaspelet i Ukraina innan jul med sex raka segrar, och i Champions League vann de alla sina tre sista gruppspelsmatcher. Det var alltså Shakhtar som gick vidare som gruppvinnare, inte Arsenal. Så bra är ukrainarna.

Samtidigt är Roma lite för svängiga för att man ska känna sig helt trygg. Visst, matchen spelas på Olympiastadion i Rom, och om Roma ska kunna gå vidare så MÅSTE de bara vinna här, men jag är inte helt säker på att Roma har skickligheten för att bara manövrera ut Shakhtar.

as-roma.jpg

Tre raka utan seger (eller tre förluster på de sex senaste i ligan, välj själva) är inget formbesked som skrämmer ukrainarna. Jag tror alltjämt att alla som spelar på Champions League underskattar öststatslagen, trots att de ekonomiskt sett är både på väg ikapp och förbi väldigt många av de västeuropeiska klubbarna.

Jag tror att Shakhtar fixar ett kryss. Minst.

Roma-Shakhtar Donetsk
1: 2,14
X: 3,40
2: 4,00

Mer än 2,5 mål i matchen
Ja: 2,26
Nej: 1,78

Ikväll livebloggar jag om Arsenal-Barcelona på Svenskafans.com, med liveodds och annat. Hjärtligt välkomna dit då!

Samtliga odds kommer från Betfair.com.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB