Sportspelsbloggen

med Jonas Dahlquist

Startsida / Inlägg

FC Köpenhamn-haussen för stor

av Jonas Dahlquist

Visst, de är Skandinaviens bästa lag, de har många spelare som håller på hög nivå, och de har en karismatisk och duktig tränare – men det är ändå Chelsea de möter.

Jag tycker att haussen kring FC Köpenhamns chanser mot Chelsea påminner en hel del om hur det lät när Sverige skulle EM-kvala borta mot Holland. Naturligtvis ska man ha självförtroende inför matcherna, men ska man vara realist – vilket man tråkigt nog alltid tjänar på – så är det ett par klassers skillnad mellan lagen.

Chelseas form är tveksam, men ett tveksamt Chelsea är fortfarande ett Chelsea.

FCK är det lag i åttondelsfinalerna som har haft sämst riktning på sina skott mot mål, hela 71% av avsluten har missat målramen, och sådan ineffektivitet har de inte på något sätt råd med mot Chelsea. Å andra sidan har Londonlaget ett dåligt facit i sina bortamatcher när det gäller CL-slutspelet, på de 15 senaste försöken har de bara vunnit två. Å tredje (?) sidan har det varit mot lag som på pappret är bättre än FC Köpenhamn.

I bästa fall tycker jag att FCK får hoppas på ett oavgjort resultat, tack vare att de ändå är bra på hemmaplan. Utgångstipset måste ändå vara en tvåa, det är ändå Torres, Drogba, Lampard och Essien som Mikael Antonsson, Oscar Wendt och Johan Wiland ställs emot.

Wiland.jpg

En liten varning utfärdas också för den vanligtvis så håglöse Nicolas Anelka, som gjort mål på fem av sina sju senaste avslut i Champions League, och på de tio senaste CL-starterna är han uppe i åtta mål.

FC Köpenhamn – Chelsea FC
1: 5,00
X: 3,60
2: 1,90

Gör mål i matchen
Fernando Torres: 2,82
Didier Drogba: 3,75
Nicolas Anelka: 4,10
Florent Malouda: 4,60
Cesar Santin: 5,60

Det känns bra mycket mer ovisst med händelserna på Stade Gerland ikväll. Lyon är lite av en nemesis för Real Madrid, men å andra sidan är inte Lyon lika starka som för ett par säsonger sen medan Real Madrid har sett sådär äckligt Mourinhostabila ut de senaste veckorna.

Ska man följa historiken så ska Lyon vinna ikväll, för att sedan fixa ett kryss på Santiago Bernabeu – så har samtliga tre tidigare dubbelmöten i CL mellan lagen slutat.

Nu har dock José Mourinho fått igång Real Madrid, både i ligan där de plötsligt jagar Barcelona på allvar, och så i Champions League där de knappt har släppt in mål över huvud taget. En mycket god egenskap i Europaspelet.

Mourinho.jpg

0-0 eller 1-1 känns extremt logiskt. Skulle något lag vinna tror jag mer på Real Madrid än på Lyon.

Olympique Lyonnais – Real Madrid
1: 4,60
X: 3,60
2: 1,96

Resultat i matchen
0-0: 11,00
1-1: 7,40
0-1: 7,80

Samtliga odds kommer från Betfair.com.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB