Sportspelsbloggen

med Jonas Dahlquist

Startsida / Inlägg

Bra odds på hemmalagen

av Jonas Dahlquist

I England, Spanien och Italien spelas det idag tre matcher som ser halvluriga ut på förhand, men efter noga övervägande har jag kommit fram till att det blir hemmaseger i alla tre.

Roy Hodgson gör sig nog bättre i ett lag som West Bromwich än vad han gjorde i Liverpool. Det känns som att han ser till att lagen har tränar hamnar sexa-åtta, oavsett hur bra de är på pappret. Han har ett digert jobb framför sig med West Brom, som beter sig som en klassisk nykomling i Premier League. Till en början inspirerat och bra, men efter ett tag tar sensationskänslan slut och kvalitetsskillnaden mellan divisionerna börjar kännas av. Som West Brom har uppträtt sedan början av november (11 förluster av 17 möjliga ligamatcher) ska det inte finnas något som kan rädda dem kvar.

Visst trollade Hodgson kvar Fulham trots ett synnerligen prekärt läge för ett antal år sedan, men blixten slår inte ner två gånger på samma ställe, o.s.v.

Stoke.JPG

Stoke är starka hemma, förlitar sig på kraft, fasta situationer och inställning. De når aldrig några enorma höjder, men slår aldrig i någon botten heller. Jämnheten personifierade, typ. Det blir tre poäng för The Potters ikväll.

Stoke – West Bromwich
1: 1,95
X: 3,55
2: 4,80

I Serie A bjuder måndagskvällen på något alldeles extra. Milan-Napoli i vad som bör vara en nästan avgörande match i toppstriden. Vinner Milan har de ett extremt bra läge att vinna scudetton, blir det oavgjort så är racet fortfarande igång, och skulle Napoli lyckas vinna på San Siro för första gången sedan Maradonas dagar så känns Neapelklubben som de hetaste i guldstriden.

Jag är, som så många andra, förtjust i Napolis frammarsch – och Cavani är som en liten dröm i sig. Men… Milan är trots allt Milan. Hur dåligt de än spelade hemma mot Tottenham i CL, och hur snirklig vägen än var fram till trepoängaren mot Chievo, så är Milan just Milan.

De har ett hemmafacit som lyder 8-3-2 på 13 matcher på San Siro, där förlusterna har kommit mot Roma och Juventus. Napoli har å sin sida haft ett tight spel på bortaplan, med facit 7-2-4 på sina 13 bortamatcher. Det blir alltså inte särskilt ofta kryss för Milan hemma eller Napoli borta.

Zlatan-Ibrahimovic_Milan.jpg

Med tanke på höstmötet (2-1 till Milan i Neapel) så har Milan på något sätt överhanden. De har traditionen, matchvinnarna och titelvinnarna. Jag tror att de vinner med uddamålet. 1-0 eller 2-1.

Milan – Napoli
1: 1,87
X: 3,55
2: 5,30

Slutresultat (i urval)
1-0: 7,40
2-1: 9,80
1-1: 7,60
0-0: 11,50

Motsatsen till toppmötet i Italien får vara superduperbottenmötet mellan Malaga och Almeria i La Liga, en match som jag för övrigt kommenterar. Här är frågan vilka som är minst dåliga, och kollar man hemma-/bortaspel finns det ingen skillnad. Malagas hemmafacit 2-2-7 matchas av Almerias bortafacit 2-2-8 i ligan.

Formen då? Jo, Malagas sju poäng på de åtta senaste överglänses av Almerias åtta poäng på de åtta senaste. Vill man vända på det kan man å andra sidan säga att Almeria förlorat fyra av de åtta senaste medan Malaga ”bara” har förlorat tre.

BaptistaMalaga.JPG

Jämnt rent siffermässigt, så jag får gå på känsla – och om Malagas fiaskosäsong ska vända någon gång så finns det inget bättre tillfälle än just ikväll. De måste bara ta den här chansen! Får de bort Almerias duktige argentinare Pablo Piatti så är mycket vunnet. Jag går in på Malagaspåret idag.

Malaga – Almeria
1: 1,99
X: 3,65
2: 4,40

En kombi hos Betfair med trippeln Stoke, Milan, Malaga ger förresten totalt 6,62 i odds. Varför inte…?

Samtliga odds kommer från Betfair.com.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB