Sportspelsbloggen

med Jonas Dahlquist

Startsida / Inlägg

Arsenals säsong rinner dem ur händerna

av Jonas Dahlquist

Det som såg så lovande ut håller på att förvandlas till ett gigantiskt coitus interruptus för Arsenal. Finalförlust i Ligacupen, utslagna ur Champions League, och i helgen kan även FA-cupdrömmen dö.

Allt detta dessutom inom loppet av bara ett par veckor. Därför känns matchen på Old Trafford mot Man Utd om möjligt ännu viktigare och mer prestigefull än vanligt. Intressant nog så är det två riktiga topplag som möts, och som gör det med klart stukat självförtroende. Man Utd har ju inte heller rosat marknaden de senaste veckorna, både förlusten mot Liverpool och förlusten mot Chelsea har lämnat ett frågetecken över hur bra United egentligen är. Spelade de över sin förmåga i höstas eller spelar de under sin förmåga nu? Svaret ligger förmodligen någonstans mittemellan.

Tittar man på lagen får jag känslan att Arsenal har en väldigt hög högstanivå, men också att de har lite svårt att plocka fram den när det verkligen gäller. De senaste årens pokaltorka verkar ha gjort att vinster i avgörande matcher inte känns som en självklarhet längre, snarare som en omöjlighet. Där har Man Utd inte samma problem. För även om formen sviktar, spelet hackar en aning och storstjärnorna letar efter flytet, så vinner Man Utd såna här matcher.

Nasri.jpg

Jag tycker att oddset (2,04) på hemmaseger är väldigt spelbart med tanke på att matchen spelas på Old Trafford. Det blir inte många bortasegrar där, och knappt ens kryss heller.

Arsenal kommer förmodligen att göra en bra match, rent spelmässigt, ha väl så många chanser som Man Utd, men när slutsignalen går så har ännu en chans till att lyfta en trofé runnit Wenger ur händerna. Förmodligen kommer domaren att hamna i skottgluggen också. That’s just the way things are, nowadays.

Man Utd – Arsenal
1: 2,04
X: 3,65
2: 4,10

Utvisning i matchen
Ja: 4,00
Nej: 1,25

Om Man Utd – Arsenal egentligen känns som en lämplig final är det mycket mera ”vardagsmöte” över Stoke – West Ham, men jag tycker att den också inbjuder till ett fint spel. West Ham har ryckt upp sig rejält den senaste tiden, inte minst tack vare bra vintervärvningar i Ba och Hitzlsperger, men deras fokus måste ju ligga på ligaspelet. Visst är det trevligt med ett lyckat cupäventyr och ett eventuellt besök på Wembley, men ställs detta mot risken att åka ur Premier League så väljer nog alla runt West Ham att avstå cupen.

Stoke har däremot en säsong som andas ”Stoke” rakt igenom. Stabilt, tryggt, fysiskt och lite ”ingenmansland” rent tabellmässigt. Med tanke på truppen och de allmäna resurserna är detta ett mycket gott resultat. Stoke kan gå in i den här matchen med en trygghet i ligaspelet i ryggen, och bara en massa möjligheter framför sig. Jag tror även att de mindre klubbarna har inspirerats av Birminghams Ligacuptriumf, så ett lag som Stoke känner nog att de kan gå hela vägen här.

Delap.jpg

Stabiliteten, tabellplaceringen och hemmaplan talar för Stoke, som ändå har ett hyfsat högt odds. Jag tror på dem.

Stoke – West Ham
1: 2,20
X: 3,45
2: 3,75

I de övriga kvartsfinalerna känns det självklart att Man City puttar undan Reading utan några större problem, och oddset (1,40) känns rätt så OK med tanke på att det rör sig om 3:an i Premier League mot 8:an i The Championship. Det skiljer alltså 25 placeringar mellan lagen om man tittar på tabellerna.

Birmingham – Bolton är en helt oviss och jämn historia, där jag utgår från kryss (odds: 3,30) eftersom Bolton är bra under Owen Coyle, men Birmingham är bra hemma på råtthålet St Andrews.

Samtliga odds kommer från Betfair.com.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB