Sportspelsbloggen

med Jonas Dahlquist

Startsida / Inlägg

Bayern München starkare än Inter

av Jonas Dahlquist

Jag vet inte om det beror på att vi av tradition har följt Serie A mer än Bundesliga här i Sverige, men på något sätt rankar jag de fyra-fem bästa italienska lagen som bättre än alla Bundesligalag. Nu ser inte verkligheten ut så år 2011, och det måste sjunka in till ikväll.

När Bayern München kliver in på Allianz Arena så gör de det med en 1-0-seger på San Siro i ryggen. Det där målet kommer nog att visa sig vara helt avgörande, för det hade varit en helt annan femma om matchen i Milano slutat 0-0. Då hade Inter kunnat knixa sig vidare på 1-1, 2-2 o.s.v, på det där sättet som italienska lag är så skickliga på.

Nu måste Inter vinna matchen för att fortfarande vara vid liv, och det är sannerligen lättare sagt än gjort. Kolla här bara:

* Bayern har vunnit sina sju senaste CL-matcher på Allianz Arena.
* Inter har inte vunnit på sina fyra senaste besök i Tyskland i Europaspelet.
* Sedan Champions League bildades (1992-93) har 16 lag haft med sig en 1-0-seger från bortamötet i utslagsfasen av turneringen – 15 av dem har gått vidare.
* Leonardo har bara vunnit två av sina nio matcher som tränare i Champions League.
* Bayern har inte gått mållösa av planen i någon av sina sju CL-matcher den här säsongen.

Statistiken talar alltså emot Inter på alla möjliga sätt, och det mesta tyder förstås på att de inte klarar av det här. Det luriga är ju att Bayern går vidare vid både kryss och seger, så det känns halvsvårt att plita ner ett bergsäkert tecken. Jag utgår från oavgjort, med det lilla tillägget att tyskarna kontrar in ett segermål när Inter jagar vinst i slutet av matchen. 1-1 eller 2-1 låter bra.

Bayern München – Inter
1: 1,82
X: 4,20
2: 4,50

Slutresultat (i urval)
0-0: 15,50
1-0: 9,80
1-1: 9,40
2-1: 9,80

När det gäller Manchester Utd – Marseille kan jag bara se två saker inträffa. Det blir målsnålt, och Man Utd vinner.

Marseille har hållit nollan i 512 raka CL-minuter när matchen startar, vilket är det bästa facit något av åttondelsfinallagen kan stoltsera med. Man Utd har bara gjort sju mål på sina sju CL-matcher den här säsongen, det minsta antalet mål som något av de kvarvarande lagen producerat. Å andra sidan har Man Utd bara släppt in ett enda mål bakåt på de där sju matcherna, så det är igenbommat å det grövsta hos Edwin van der Sar.

Det avgörande blir nog att matchen spelas på Old Trafford, som är ett i det närmaste ointagligt fort i Champions League-spelet. De har vunnit tio av de elva senaste slutspelsmatcherna på Old Trafford. Den elfte blev det oavgjort i. Dessutom är de obesegrade i Champions League den här säsongen. Lägg därtill att inget franskt lag någonsin har vunnit på Old Trafford i Europaspelet på toltalt tolv försök, ja – då förstår ni att Man Utd är stora favoriter, även om jag alltså inte tror på några stora siffror. Det blir väl 1-0 efter mål av Rooney, och sen kontrar United in 2-0 på slutet när Marseille jagar kvittering.

Manchester Utd – Olympique Marseille
1: 1,54
X: 4,20
2: 8,40

Slutresultat (i urval)
0-0: 11,50
1-0: 6,60
1-1: 9,40
2-0: 7,80

Under 2,5 mål i matchen
Ja: 1,90
Nej: 2,10

Samtliga odds kommer från Betfair.com.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB