Startsida / Inlägg

Snillen spekulerar

av Nöjesbladets Stormtrooper
Alla bekräftade skådisar, och några andra som är involverade i projektet, fångade på en och samma bild.
Alla bekräftade skådisar, och några andra som är involverade i projektet, fångade på en och samma bild.

Kära padawans och dylikt.

Nu när det står klart att Lupita Nyong’o och Gwendoline Christie fått roller i ”Episod VII” så bara måste ju Silly Season: Star Wars Edition putsa backspegeln, dammsuga internet och börja spekulera en aningens aning.

Alla ni som redan är djupt nersjunkna i detta fantastiskt spännande Dagobaträsk av antaganden och kvalificerade gissningar minns kanske listan över de sju karaktärsbeskrivningarna som läckte för ungefär ett år sedan?

När vi nu har så många spikade skådisar tycker vi på redaktionen att det är hög tid att damma av den, gnugga geniknölarna och fundera ut vem som passar in bäst på beskrivningarna.

Here we go:

1. Late-teen female, independent, good sense of humour, fit.

2. Young twenty-something male, witty and smart, fit but not traditionally good looking.

3. A late twentysomething male, fit, handsome and confident.

4. Seventy-something male, with strong opinions and tough demeanour. Also doesn’ t need to be particularly fit.

5. A second young female, also late teens, tough, smart and fit.

6. Forty something male, fit, military type.

7. Thirtysomething male, intellectual. Apparently doesn’t need to be fit.

Och skådisarna vi har att fördela dessa sju karaktärer på är alltså följande: Adam DriverDaisy RidleyJohn BoyegaDomhnall GleesonAndy SerkisOscar Isaac, Max von Sydow, Lupita Nyong’o och Gwendoline Christie. Alltså nio bekräftade personer. Det blir ett tufft pussel att lägga, men skam den som ger sig.

Övriga bekräftade skådisar ska, som ni vet, reprisera sina roller från den ursprungliga ”Star wars”-trilogin: Harrison Ford (Han Solo), Carrie Fisher (Leia Organa), Mark Hamill (Luke Skywalker), Anthony Daniels (C-3PO), Kenny Baker (R2-D2) och Peter Mayhew (Chewbacca).

Baserat på de rykten kring handlingen som cirkulerar, och det vi vet om skådisarna, ska vi nu försöka placera rätt person på rätt kontaktannons… Förlåt, karaktärsbeskrivning.

  1. Daisy Ridley: Oerhört mycket tyder på att den här karaktären är Han och Leias dotter (som i så kallade Expanded Universe – det vill säga alla berättelser utanför de tre trilogierna och som numera inte längre tillhör kanon – heter Jaina). En enig ”Star wars”-expertis har mer eller mindre slagit fast att hon i så fall kommer att spelas av 22-åriga Daisy Ridley. Detta stärks så klart av att det bekräftats att hon ska spela en av huvudrollerna.
  2. John Boyega: ”Not traditionally good looking”? Tack för den, Disney. Men nåväl. Bortsett från den konstiga formuleringen, som vi helst väljer att ignorera, kan man utan omsvep fastslå att 22-årige ”Attack the block”-skådisen fits the profile. Lär vara en jedi.
  3. Domhnall Gleeson: 31 bast. Fördelaktigt utseende(?). Kan absolut tänkas spela en ”självsäker” karaktär. Förhoppningsvis en jedi. Men kanske mer troligen en yngre version av Han Solo. Alltså inte Hans och Leias son, och ”Jainas” bror, utan lik Han till sättet.
  4. Max von Sydow: Frågor på det?
  5. Lupita Nyong’o: Eller? Vem av Lupita, 31, och Gwendoline, 35, kan med trovärdigheten intakt spela en tonåring? Svårt att säga, men har man castat Oscarsvinnaren Lupita borde hon ju rimligtvis få en stor roll också. Provade enligt uppgift för den roll som gick till Daisy Ridley.
  6. Oscar Isaac: Är 35 år gammal och har ett ”militäriskt” utseende.
  7. Adam Driver: Vet ni varför Domhnall Gleeson troligen inte spelar Han och Leias son? För att det verkar som att rollistans stjärna Adam Driver ska göra det. Spekulationerna gör gällande att ”Episod VII” och hela nya trilogin ska handla om Jacen Solos förvandling från jedi till sith (Darth Caedus). Dock inte säkert att han kommer heta just Jacen (inte heller säkert att Ridleys karaktär ska heta Jaina). När castingen inleddes sökte man skådisar för rollerna ”Thomas” och ”Rachel”. Kodnamn, så klart, men ändå. Jacen och Jainas öden lär inte heller följa den storyline som ritades upp i bokserien ”Legacy of the force”, till exempel.

Då återstår bara Andy Serkis och Gwendoline Christie. Serkis spelar säkerligen en sith som duperar Adam Driver och får honom att gå över till den mörka sidan. För inte tror vi väl att ”Gollum” ska spela en snäll gammal jedigubbe? Eller?

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB