Hur länge till är Conny Karlsson tränare för Brage?
Det är frågan efter 0-4 hemma mot Gais.
Här lite synpunkter från mötet på Domnarvsvallen:

Matchbetyg 2
Brage klart bäst första halvtimmen och tog också fram ett par, tre fina målchanser. Men Gais keeper Tommi Vaiho visade prov på fina reflexer och gav sitt lag chansen att vinna matchen.
När så Gais i slutet på första halvlek gjorde 1-0 på sin första rejäla målchans (Joel Johansson-inspel från högerkanten till Adam Eriksson som vid bortre stolpen stötte bollen i öppet mål) slocknade hemmalaget.
I andra halvlek hade Gais full kontroll och frågan var bara hur stora siffror det skulle bli till slut.

Matchens profil
Joel Johansson. Gais-anfallaren var inblandad i allt – och lite till. Spelade fram till de två första målen, fixade straffen för 3-0 och gjorde själv 4-0.
Snabb, löpstark och kompromisslös.
En mardröm för en trög backlinje, kort och gott.

Matchens grej
Målchansutvisningen vid ställningen 0-2. Brages vikarierande keeper (Patrik Carlgren på landslagsuppdrag) Bryan Meredith rev med armen ned Joel Johansson i straffområdet och domaren Lars Olsson pekade – korrekt – på straffpunkten – samtidigt som han – lika korrekt – halade upp det röda kortet framför amerikanen.
Andreas Drugge förvaltade chansen från elvameterspunkten, gjorde sitt andra mål i matchen, det sjätte totalt, vilket innebär att han nu delar andraplatsen i skytteligan med Gif Sundsvalls Johan Eklund.

Matchens mål
4-0-målet. Inhoppande Malkolm Moenza piskade in ett lika stenhårt som välriktat inlägg från vänsterkanten. Joel Johansson gick till väders – och placerade med skallen bollen i bortre burgaveln.
Riktigt läckert.

Prognos
Ett skade- och avstängningsdrabbat Brage saknar helt självförtroende för tillfället – och viker ned sig vid minsta lilla motgång.
Gör en utmärkt första halvtimme och förtjänar då minst ett mål – men när i stället Gais gör ledningsmålet faller Dala-laget ihop som ett korthus.
Ropen på att Brage ska göra sig av med tränaren Conny Karlsson lär inte avta i styrka efter detta.
Närmast väntar J-Södra borta (sexpoängsmatch) och Sundsvall hemma.
Gais har vunnit fyra av de fem senaste matcherna, närmar sig stadigt tabellens toppskikt och ser alltmer samtrimmat ut.
Känslan är att Gais blir hyperfarligt i höst.
Närmast för Gais väntar två tuffa hemmamatcher: ett formstarkt Landskrona och serieledande Örebro.