Startsida / Inlägg

Vårens drömelva

av gorbol

Med vårsäsongen – minus en hängmatch – avklarad är det dags att ta ut en drömelva.
Så…
… här är den:

MÅLVAKT
Oscar Jansson, Örebro
Hållit nollan i åtta matcher. Gjort nån enstaka tavla men har å andra sidan räddat sitt lag från poängtapp vid ett par tre tillfällen. Skönt karismatisk typ som är stark både på linjen och ute i straffområdet. Bra med fötterna och duktig på att sätta igång spelet.
Håller redan allsvensk klass.
Tuffaste konkurrent: Otto Martler, Falkenberg.

BACKLINJE
Danny Ervik, Falkenberg
I ärlighetens namn är konkurrensen på den här positionen inte den tuffaste, men Ervik har gjort det bra. Stark i båda riktningarna; stänger oftast sin kant och bidrar också en hel del framåt.
Stabil, kort och gott.
Tuffaste konkurrent: Patrik Haginge, Örebro.
Stefan Ålander, Sundsvall
När Gif-skutan krängde som värst i upptakten av säsongen och försvaret läckte som ett såll tog rävigt rutinerade Ålander befälet och dämpade vågskvalpet. Inte den snabbaste, men tuff, rejäl, positionssäker och med sitt huvudspel ett vapen vid offensiva fasta.
Tuffaste konkurrent: Andreas Augustsson, Gais.
Ilir Berisha, Örebro
Dragits med skadeproblem under våren, men frisk och fräsch är han given i den här uppställningen. Atletisk typ som ibland på ont men för det mesta på gott tar stor plats. Stark i duellspelet och är med sin spänst och tajming ett sylvasst vapen vid offensiva fasta.
Tuffaste konkurrent: Sotiris Papagiannopoulos, Assyriska.
Stefan Batan, Assyriska
Är egentligen ännu bättre som vänster yttermittfältare, men duger gott och väl på den här positionen också. Ruskig löpkapacitet, snabb och bra en-mot-en. Värderar situationerna bättre nu, skarpare inlägg och inspel, och är nog, fyllda 28, bättre än nånsin.
Tuffaste konkurrent: Kenneth Gustafsson, Gais.

MITTFÄLT
Kennedy Bakircioglu, Hammarby
Är fundemental för sitt lag, som i princip står och faller med stjärnan. Inte lika rapp längre, men överlägsen speluppfattning och touch. Fortsatt mästerlig i samband med fasta situationer och tar ett stort ansvar på planen.
Tuffaste konkurrent: Ahmed Yasin, Örebro.
Ari Skulason, Sundsvall
Har varit ganska ojämn under våren, men har en högstanivå som ingen annan på den här positionen. Ganska kvick och kreativ men framför allt passningskicklig och utrustad med ett grymt tillslag.
Lär försvinna i transferfönstret.
Tuffaste konkurrent: Mohammed Saeid, Örebro.
Andreas Drugge, Gais
Inte den speedigaste och pendlar lite för mycket i prestation, men i sina ljusa stunder en fröjd att skåda med sin speluppfattning, sina långa, svepande och väladresserade passningar och sitt mäktiga distansskott. Sju mål hittills.
Tuffaste konkurrent: Junes Barny, Ängelholm.
Johan Bertilsson, Degerfors
Inledde lite skakigt, men har successivt vuxit i styrka och i de senaste matcherna har han varit rent formidabel. En riktigt läcker lirare som med teknik, speed och kreativitet är briljant på små ytor.
Lite vassare armbågar och han är mogen för större uppgifter.
Tuffaste konkurrent: Niclas Eliasson, Falkenberg. (Ja, jag vet att han går till höger, men det struntar jag i. Han måste bara med här.)

ANFALL
Victor Sköld, Falkenberg
Seriens poängkung. Kan spela både rättvänd och felvänd. Löpstark, hyfsat snabb, fin teknik, smart i sina löpningar och allt kyligare i boxen. I stort sett komplett.
Inte fyllda 24 måste han rimligen vara glödhet på marknaden.
Tuffaste konkurrent: Alhassan Kamara, Örebro.
Joel Johansson, Gais
Inte superteknisk och bränner egentligen alldeles för många lägen, men ändå given i denna upställning tack vare en speed och en löpkapacitet som saknar motstycke i serien. Laglojal till ett hundra procent.
Tuffaste konkurrent: Gabriel Altemark Vanneryr, Varberg.

TRÄNARE
Hasse Eklund, Falkenberg
Har gjort underverk med ett lag som på förhand var dödsdömt. Och nån grisfotboll har det verkligen inte varit frågan om. Tvärtom, Eklunds FFF är nog det häftigaste den här serien har att erbjuda.
Hatten av.

Synpunkter?
Har jag glömt nån?
Ditt eget lag?

 • Tjänstgörande sportredaktör: Andreas Lagnelius
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB