Seger utan stjärnan

av gorbol

Första matchen utan stjärnan Ari Skúlason.
Då trycker Gif Sundsvall efter en trög start gasen i botten och bortabesegrar ett formstarkt Jönköping med 4-1.
Här lite synpunkter från mötet på Stadsparksvallen:

Matchbetyg 3
Hyfsat intensivt, någorlunda välspelat och en hel del mål i tropikhettan.
J-Södra klart bäst i första halvlek, då man höll laget kompakt, försvarade sig utmärkt och också tog fram ett par tre riktigt fina målchanser utöver målet (tusenoddsaren Viktor Rönneklev – igen!).
Giffarna sömnigt och försvarsslappt första 45. Fick sig säkert en åthutning i paus, kom ut som ett nytt lag och avgjorde med två snabba i upptakten av andra halvlek (mittbacken Danielsson efter hörna och pigge Pa Dibba) – och kunde till slut defilera hem segern.

Matchens profil
Daniel Sliper. Giffarnas yttermittfältare har varit lite ut- och in i laget under våren. Briljerade nu med fina löpningar, fräcka dribblingar och smarta passningar. Spikade också slutresultatet, hans sjätte mål för säsongen.
Bör vara given i startelvan framöver.

Matchens grej
Daniel Slipers läckra passning i samband med 3-1-målet. Höll i bollen lagom länge, såg att Kevin Walker kom i en löpning och tryckte då i väg en lagom hård klackpassning som gjorde att lagkompisen fick raka spåret mot J-Södra-målet.
En klassaktion.

Matchens räddning
Oscar Berglunds blixtparad vid ställningen 0-1 i första halvlek. J-Södra-anfallaren Robert Gojani tar sig in i straffområdet, skjuter hårt och lurigt mot första stolpen – men där finns Berglund, som sträcker ut och får bollen över ribban.
Förmodligen direkt avgörande för matchen.

Domaren
Per Melin, Solna, är helt okej i en rätt lättdömd historia.

Matchens chock
Skyfallet i slutet av matchen, som tvingade aktörerna att rusa in i omklädningsrummet. Först 45 minuter senare kunde spelet upptas igen.

Prognos
J-Södra fortsätter att blanda och ge. Inledde starkt, men slaknade i andra halvlek. Tränaren Mats Gren chansade med trebackslinje efter 1-3-målet – men fick ingen utdelning.
Det troliga är att smålänningarna får fortsätta att kriga i botten hösten ut.
Närmast väntar Varberg borta och Degerfors hemma.
Efter 7-7 i två galna möten med Gais och en svajig första halvlek mot J-Södra fick Giffarna äntligen ordning på organisation och försvarsspel.
Det krävs samma stadga och stabilitet i de två kommande matcherna för där väntar nämligen serieledande Örebro (h) och ett formstarkt Varberg (b).

***
Grinigt värre på Gamla Ullevi när Varberg sensationellt bortabesegrade tabellfyran Gais med 1-0.
Vasse Ardian Rexhepi avgjorde med ett mål i 58:e minuten.
Varbergs tränare Halda Kabil uppvisad på läktaren.
Kalmar-lånet Daniel Mendes gjorde mindre lyckad debut för Gais. Joel Johansson närmast nätkänning för ”Makrillarna”, men skottet träffade stolpen.