Örebro gav svar på tal direkt efter bortaförlusten mot Jönköping senast.
Seger med 5-0 borta mot Värnamo var ett styrkebesked som heter duga.
Här lite synpunkter från mötet på Finnvedsvallen:

Matchbetyg 3
Män mot pojkar. Kattens lek med råttan. Spel mot ett mål. De gamla, slitna klyschorna duggar tätt – och duger alldeles utmärkt för att beskriva Örebros monumentala överlägsenhet.
Ett uppenbart revanschsuget ÖSK satte tonen direkt genom att pressa Värnamo högt och aggressivt. Smålänningarna lyckades aldrig spela sig förbi pressen, vilket innebar att det i praktiken blev spel mot ett mål i första halvlek.
Matchen avgjordes i upptakten av andra halvlek, då hemmalagets Dzenis Kozica prickade stolpen innan Karl Holmberg kunde göra 2-0 på retur efter ett tungt Daniel Gustavsson-skott.
Resten blev en ren formalitet, en walk in the park för ÖSK, som åtminstone temporärt är tillbaka i serieledning.

Matchens profil
Shpetim Hasani. Tremålsskytt och oerhört aktiv matchen igenom. Löpte mycket och smart och är dokumenterat vass i boxen. Hade en jobbig vår med skador och andrafiolen bakom Crespo, men kan bli fundamental för ÖSK i höst.

Matchens grej
Shpetim Hasanis 3-0-mål. Värnamo-keepern Björn Åkesson nickade undan bollen utanför eget straffområde – rakt i gapet på Hasani, som på halvvolley nöp till från 40 meter och fick se bollen segla in i nätmaskorna.
Spelförståelse och teknik i öm förening.

Matchens brytning
Magnus Wikströms vid ställningen 0-0 i första halvlek. ÖSK-kaptenen fläkte sig i eget målområde och fick med ena stortånageln bort bollen framför Pär Cederqvist. Viktigt, viktigt.

Domaren
Magnus Ahlsén, från Linköping, var oerhört förbättrad jämfört med senast. Det kan nog även Jörgen Pettersson skriva under på – om nu Bois-tränaren såg matchen, vill säga.

Prognos
En mer väntad startelva jämfört med senast mot J-Södra och ÖSK såg återigen ut som den där obönhörliga segermaskinen som rimligen ska kunna vinna serien rätt bekvämt.
Men tufft framöver. Först J-Södra hemma, sen Gif Sundsvall borta. Kanske bäst att vänta till efter de matcherna innan man slår fast något med säkerhet.
Värnamo kom till match med endast en förlust på sju matcher, men fick nu se sig utspelat, snudd på förnedrat.
Återstår att se hur snabbt smålänningarna kan repa sig efter smällkaramellen.
Två nya tuffa uppgifter väntar inom kort: först Hammarby hemma, sen Falkenberg borta.