Ett Falkenberg på trekvartsfart 2-0-besegrade Assyriska och tog därmed över serieledningen.

Matchbetyg 2
En stilla bris jämfört med den orkan som drog in över Stora Valla i går.
Falkenberg helt överlägset ett avstängnings- sjukdoms- och skadedrabbat AFF och kunde, nej borde ha vunnit mycket större.
FFF spelmässigt helt okej, men kan ändå så oändligt mycket bättre.
AFF helt utan självförtroende på naturgräs. Uppträdde mer än lovligt virrigt i försvarsspelet och saknade power i sista tredjedelen.
Mer i analaysväg?
Nej, vi nöjer oss så.

Matchens profil
Niclas Eliasson. Är medveten om att jag börjar låta som en papegoja, men det är svårt att inte uppmärksamma denne 17-årige jättetalang. Gjorde kanske ingen pangmatch i dag, men briljerade ändå med fantastiskt precisa inlägg och inspel.
Låg bakom Per Fricks 2-0-mål och toppar därmed assistligan i serien med åtta målgivande passningar.

Matchens grej
Robin Malmkvists trippelräddning i första halvlek. Först nöp AFF-keepern Victor Skölds straff, sen snuvade han Sköld på returen – för att därefter avväpna Johan Svahn som fick en tredje skottchans i situationen.
Malmkvist – AFF:s överlägset bäste spelare i matchen.

Matchens målsumpare
Victor Sköld. Seriens skyttekung (14 mål) brände en straff och hade ytterligare en klase gyllene lägen, men saknade för en gångs skull den rätta skärpan.
Annars väldigt bra i spelet.

Matchens tröjbytare
AFF:s sommarförvärv Levon Pachajyan inledde med tröjnummer 90, bytte till 20 för att avsluta med 8.
Allt på grund av ett boxarjack vid ögonbrynet.

Domaren
Dragan Bancaj, Haninge, var helt okej i en rätt avslagen historia.

Matchens kommentar
”De andra lagen börjar 20 minuter tidigare än oss, ändå är det vi som släpper in första målet.”
Mitt öga i Assyriska våndas svårt i dessa dagar…

Prognos
FFF – utan lagkaptenen David Svensson som befann sig på BB och utan avstängde högerbacken Danny Ervik – testades aldrig på allvar i den här matchen. Efter vikarierande högerbacken Per Karlssons 1-0-mål var det rena autostradan fram till en ny trepoängare.
Med åtta omgångar kvar att avverka talar det mesta för att gulvitt grejar minst tredjeplatsen.
Hotet?
Att spelarna börjar grubbla över tabellsituationen och allt vad den medför.
Efter VM-kvaluppehållet väntar Brage borta och Landskrona hemma.
Hm…luktar full pott lång väg.
Assyriska är inne i en svacka och har ännu inte vunnit på naturgräs denna säsong.
För AFF handlar det främst om att samla ihop sig, korta ned skade- och sjukjournalen och fortsätta samla poäng på hemmaplan.
Någon fara för streckstrid ska det rimligen inte behöva vara.
Närmast på programmet: ÖSK borta och Brage hemma.

***
Han sölade i samband med ett inkast.
Det räckte för att Brages Johan Persson skulle tvingas syna det röda kortet.
Hammarby brände naturligtvis inte det öppna målet utan kunde vinna matchen med 2-0.
Nik Ledgerwood historisk när han efter 413 mållösa minuter i Tele 2 Arena äntligen spräckte målnollan.
Och som han gjorde det, kanadensaren.
Ett av Bajens snyggaste denna säsong.

***
Har tidigare anklagat Darryl Smylie för att vara ineffektiv.
I dag fick jag svar på tal.
Nordirländaren gjorde två mål när J-Södra via 3-1 borta mot Örgryte tog en blytung trepoängare.